10 dokazanih činjenica koje povećavaju šanse za seks

by | 11 februara, 2016

Šta je ono što jednu osobu čini seksi?

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Iako je prilično individualno ono što ljude privlači, postoje i neki manje ili više univerzalni odgovori koji zapravo svedoče o tome da je čovek, iako poseduje razvijene mentalne funkcije, mnogo složenije od drugih životinja, ipak, i još uvek samo deo jednog većeg čopora. Mnoge naše seksualne želje zapravo su samo deo bioloških potreba, a hteli mi to da priznamo ili ne, potreba za reprodukcijom ima svoje duboke i instinktivne pobude.

Pročitajte i… 6 tajni zavođenja koje svaka žena treba da zna

Ideal muške i ženske lepote je odavno prevaziđena kategorija, idealno za mene i vas nije isto, ali ono što svim ljudskim bićima na bazičnom nivou šalje jasne signale o produžetku vrste nije misteriozan pogled, pegice na nosu ili način na koji njena ekstenzija pada preko golog ramena. U prirodi su stvari mnogo jednostavnije i preciznije – ženske obline predstavljaju jasan znak plodnosti, dok visok i snažan muškarac jeste obeležje za zdravo potomstvo i njegovu zaštitu. Ako mislite da smo preterali, pogledajte šta kažu rezultati pravih naučnih studija.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Beli zubi

Niko ne voli posete zubaru, ali da li ste znali da zdravi i nešto svetliji zubi koji su ravnomerno raspoređeni ostavljaju utisak zdravog organizma.

Pročitajte i… Zodijak otkriva: U kojoj seks pozi najviše uživa vaš znak

Naučnici kažu da se prema zubima može oceniti koliko je partnerka blizu menopauze, na primer, ili da li je u stanju da rodi zdravo potomstvo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Jedite voće i povrće

Koliko dobro na kožu utiče dovoljan unos voća i povrća danas već možete pročitati u gotovo svim štampanim ili elektronskim medijima, međutim, da li ste znali da se partneri, čak sasvim nesvesno, odabiraju i prema kvalitetu kože, njenom sjaju i slično.

Pročitajte i… Prirodni afrodizijaci: Hrana i bilje za strastven seks

Dakle, tamne kolutove oko očiju, žutu nijansu lica izazvanu velikim brojem neprospavanih sati, metaboličkim poremećajima, ili lošim navikama zaboravite kod kuće kada pođete da pronađete ljubav svog života!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Muška brada otkriva mnogo toga

Statistike pokazuju da su muškarci sa urednim bradama primećeniji od onih koji ovaj „ukras lica“ ne nose. Zapravo, u slučaju da muškarac nosi pristojno uređenu bradu koja nije predugačka i higijenske navike su zadovoljene žene će ga pre primetiti nego onog sveže izbrijanog.

Pročitajte i… Bradati frajer vas zove na sastanak? Pun pogodak!

Dragi momci, ne shvatajte ovo previše lično, ali brada je u svetu primarnih instinkta jednako što i zaštitnik.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Žene i karmin

Da li ste se ikada zapitali šta je staro poput otkrića papira ili točka? Odgovor zvuči neverovatno, ali istinito – karmin! Oh, da, tajna njegovog veličanstva koje vaše blede i beskrvne usne pretvara u zrelu višnju bila je poznata ženama svih prethodnih vekova, ali to nije nimalo slučajno.

Pročitajte i… Zodijak otkriva: U kojoj seks pozi najviše uživa vaš znak

Jedna engleska studija pokazala je da se muškarci na crvenim usnama zadržavaju čak 7 sekundi duže, što za čak 40 odsto povećeva kasniju interakciju između zapažene žene i muškaraca nad kojima je sprovođen eksperiment.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Kako zaista zvuči vaš glas

Vi volite da pričate, ili da se glasno smejete, ali da li ste se ikada zapitali kako drugim ljudima zvuči vaša boja glasa, kako vas percipiraju kroz frekvencu koju primaju kao signal.

Pročitajte i… Tantrički seks: 7 saveta za duži i intenzivniji orgazam

Žene vole muškarce koji imaju dubok glas jer veruju da im takav čovek može pružiti sigurnost, sa druge strane ukoliko ste žena, bolje ćete proći ako ste vlasnica cvrkutavog soprana nego nekog kontra alta, na primer!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Plodnost je uvek prioritet

Ne slažete se? Vi sedite u nekom kafiću a ulazi ona, naravno da nosi crveni karmin i crvenu haljinu i ima uzak struk i bujno poprsje i vi verujete da vam se sviđa baš onakva kakva je, a vama se zapravo na njoj dopadaju simboli plodnosti. Grozno zvuči, ali priroda ne zna za cifranje ona vas gađa direktno u centar!

Pročitajte i… Omiljena boja otkriva kakvi ste u krevetu

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

7. Crvena garderoba je uvek „in“

Kada smo pominjali crveni karmin i istraživanje koje je sprovedeno nismo vam rekli da su devojke sa rozim karminom bile čak dva puta manje primećene nego one sa crvenim.

Pročitajte i… Obostrano zadovoljstvo: Pet trikova kako da povećate libido

Slična pravila vladaju i kada je garderoba u pitanju. Oni koji nose crvenu boju viđeni su kao duhovitiji, slobodniji, zabavniji pa čak i više raspoloženi da sa vama imaju seks, stvarno…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

8. Koristite svoj šarm

Kada uđete u prostoriju zapaziće vas ako znate kako. To da je čovek „kočoperna“ vrsta nije nikakva tajna, pa će tako oni mmuškarci koji ulaze izpravljeni blago naglašavajući svoj grudni koš biti viđeniji od onih pogrbljenih.

Pročitajte i… Popustite kočnice: 5 hrabrih trikova za bolji seksualni život

Tajna je ponovo u biologiji – mladi ljudi hodaju visoko podignute glave, skelet je još uvek netaknut, godine nisu učinile svoje!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

9. Parfem ili majka priroda?

Zahvaljujući majci prirodi čak i bez parfema vi imate čime da se pohvalite. Svaka koža ima svoj prirodan miris, tako da vam naslage parfema neće naročito pomoći, jer prirodni feromonski mirisi imaju snagu da do partnera stignu jasnije i snažnije nego i jedan parfem.

Pročitajte i… Šta on misli o vama kada sazna sa koliko njih ste spavale

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

10. Žena se osvaja

Zvuči kao pravilo iz srednjeg veka, ali ako ste dobro shvatili ovaj tekst biologija kaže da se mužjak ako treba i bori za onu koja ga je odabrala. Ponekad bi trebalo da pogledate kanale kao što su Animal Planet ili National Geographic – svašta biste tamo mogli da naučite, a za početak da smo svi mi deo mnogo većeg, jasno, životinjskog carstva.

Pročitajte i… Afrodizijak za muškarce: 10 osobina koje svaku damu čine neodoljivom

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.