5 glavnih muških strahova u krevetu: da li ste znali za njih?

by | 23 septembra, 2022
5 najvežih strahova muškaraca u krevetu

Iako se muškarci često nazivaju jačim polom, oni se itekako suočavaju sa strahovima u intimnoj sferi

 

5 glavnih muških strahova u krevetu

 

Smanjen libido

Pre izvesnog vremena se verovalo da je nedostatak želje kod muškaraca direktno povezan sa erektilnom disfunkcijom ili problemima sa ejakulacijom, odnosno sa čisto fiziološkim uzrocima. Savremena istraživanja su pokazala da u većini slučajeva smanjenje ili odsustvo libida krije psihičke poteškoće. Muškarcu može nestati seksualna želja zbog umora na poslu i stresa.

Takođe, jedan od najčešćih razloga za nedostatak ljubavne želje je monotonija u seksu. Kada seksualni odnosi prestanu da budu prijatni, postanu mehanički, prerastu u dosadnu rutinu, muškarcu ne pada na pamet da ide u krevet sa svojom voljenom. Zato seksolozi govore o tome koliko je važno stalno unositi nešto novo u intimni život.

 

Seksualna impotencija

Svi muškarci se plaše impotencije, to je činjenica. U svom polnom organu vidi dokaz svog postojanja i osnovu da bude prepoznat kao muškarac. I, prema tome, voljen. Ovako funkcioniše muška psihologija. Naravno, takva povećana pažnja prema penisu čini ih veoma ranjivim.

Svako od njih je bar jednom u životu doživeo seksualnu impotenciju, trenutak kada je nemoguće održati erekciju, u 90% slučajeva iz psihičkih razloga. Ali muškarci uvek dramatizuju takve trenutke, osećaju stid, počinju ređe da imaju seks. I kao rezultat, strahovi samo rastu. Šta učiniti u takvoj situaciji?

Ponekad možete pribegavati pomoći lekova ili psihoterapeuta, ali je bolje raditi sa emocionalnom komponentom. Muškarac treba da se koncentriše na to kako da ugodi ženi. Ubedite ga  da se ne radi o njemu, vratite poverenje u seks i ponovo uživajte jedno u drugom.

 

Prevremena ejakulacija

Prema statistikama, svaki treći muškarac pati od prevremene ejakulacije. Ovo je najčešći muški seksualni poremećaj i jedan od glavnih strahova. Može se desiti sa novim partnerom, kada jednostavno niste stigli da se dogovorite, prilagodite ritmu i potrebama jedno drugog: njemu je dovoljno sedam minuta, a ona se nada seksu od bar dvadeset. Ili zbog neregularnosti seksualnih kontakata, što povećava preosetljivost muškarca.

Što se muškarac više brine o riziku od prevremene ejakulacije, to se više napreže i ubrzava njen početak. Ako je brzi orgazam njegova boljka, onda je muškarac verovatno svestan svojih mogućnosti i prihvata sebe takvog kakav jeste. U isto vreme, preuranjena ejakulacija se dešava apsolutno svima, a ne treba obraćati pažnju na jedan usamljen slučaj.

 

Veličina penisa

Svi muškarci se plaše da će žena smatrati njihov penis malim. Muškarci su toliko zabrinuti za veličinu svog penisa da im savremena medicina nudi različite načine za povećanje dužine i prečnika penisa.

Vredi napomenuti da su male veličine u mirovanju potpuno normalne. Mnogi muškarci nakon gledanja filmova za odrasle počinju da sumnjaju u sebe i razočaravaju se u sopstvene parametre i veštine, upoređujući se sa junakom sa ekrana. Definitivno ne vredi da se bavite ovim, jer su savremeni seksolozi odavno dokazali da veličina penisa nije bitna.

 

Preuranjena trudnoća

Odrastao čovek koji razmišlja, baš kao i žena, uvek razmišlja o odgovornosti koju snosi kada ode u krevet sa partnerom. Ponekad se ovo pretvori u stadijum paranoje, a muškarac može odložiti trenutak intimnosti zbog straha da se posveti ženi. Šta da radim? Naravno, vodite računa o pouzdanim metodama kontracepcije.

grinvalds/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.