6 saveta za bolji seks koje je potvrdila nauka

by | 17 novembra, 2022
seks, nauka

O seksu postoje stotine predrasuda i nekoliko puta više bapskih priča. Ovoga puta, bavimo se samo onim činjenicama koje je potvrdila nauka. Ovih 6 saveta za bolji seks potkrepljeni su istraživanjima. Pa, izvolite, probajte…

Čarape

Neverovatno, ali istinito: seks u čarapama može biti mnogo prijatniji nego bez njih (ma koliko smešno izgledao). Topla stopala, pokazale su studije, doprinose većem opuštanju celog tela, a to posebno važi za one kojima je stalno hladno.

Poljupci

Važan dodatak: ne neposredno pre seksa, već tokom dana. Još važniji dodatak: što strastveniji, a ne klasični „cmokić“ po obrazu. Naučnici su otkrili da tako razvučena predigra izaziva uzbuđenje koje je veće od onog izazvanog porukama erotskog sadržaja. Da ne pominjemo činjenicu da ljubljenje samo po sebi oslobađa hormone zadovoljstva dopamin i oksitocin i nikog više ne boli glava.

Komplimenti

Trebalo bi da funkcioniše na isti način kao i ljubljenje. Ali nije baš tako. Nauka je otkrila da komplimentiranje partneru tokom seksa nije samo sjajno za podsticanje želje, već i… ta-da-da-daaaam… povećava verovatnoću oralnog seksa i obezbeđuje njegov bolji kvalitet. I tu se bonusi ne završavaju, jer je, prema istoj studiji, broj komplimenata bio povezan i sa učestalošću orgazama i ukupnim zadovoljstvom seksom.

Muzika

Ne mogu svi ljudi da imaju seks u potpunoj tišini, ali mi (tačnije, naučnici) sada o tome ne govorimo. Nekoliko studija je pokazalo da muzika može da kontroliše seks. Da, da, dobro ste čuli. Ako ste podešeni na tantrički talas, neka to bude opuštajuća muzika za meditaciju ili, na primer, džez. A ako danas želite ne samo toplije, već i brže, uključite plesne kompozicije – i izvucite maksimum.

Znoj

Od sada, nema parfema u spavaćoj sobi. Čak ni onih jedva primetnih. Čak ni jedan „špric“. Studija neuronaučnika na ovu temu pokazala je da miris znoja osobe koju zaista volite izaziva prirodni nalet hormona, što dovodi do neverovatnog seksualnog uzbuđenja. Želite detalje?  Govorimo o androstadienonu, koji žene udišu zajedno sa znojem muškaraca.

Svetlost

Dokazano je da prirodno svetlo povećava libido kod muškaraca, pa prestanite da zakazujete seks za kasno veče, već se opredelite za jutro. Osim toga, vitamin D nam daje energiju, koja će svakako biti korisna u krevetu. Samo uzmite u obzir „rizike“: podesite alarm malo ranije kako ne biste zakasnili na posao.

George Rudi/GettyImagesPlus

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.