7 razloga zašto je dobro voditi ljubav tokom ciklusa

by | 15 januara, 2016

Seks tokom ciklusa, naravno, može biti veoma neuredan. Iako sigurno nećete biti pokriveni krvlju od glave do pete, kao što ste možda zamišljali, ova avantura može izazvati neki nered ukoliko unapred ne preduzmete mere kako bi ga sprečili, odnosno sveli na minimum. Ali ljudi i dalje praktikuju ovaj vid seksa. I mnogim muškarcima i ženama se dopada. Nekima i previše.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako, kada razmišljate o vođenju ljubavi tokom ciklusa, odmah pomislite na krv na posteljini, vredi pomenuti i mnoge dobre strane koje ovakav vid seksa donosi. Iznenadiće vas činjenica da vam može skratiti menstrualni ciklus i da su neretko orgazmi baš u tom periodu intenzivniji. I da, verovanje da tada ne možete da zatrudnite odmah pada u vodu, jer čak i u ciklusu postoji šansa sa ostanete u drugom stanju!

Pročitajte i… Istina je otkrivena: Pet najčešćih seksi fantazija zauzetih žena

Ovo je 7 razloga za seks tokom menstrualnog ciklusa:

1. Smanjuje grčeve
Ovo se uglavnom odnosi kada ste u PMS-u. Ako patite od bolnih grčeva tokom ciklusa, orgazam vam može pomoći da ih umanjite. Kada doživimo orgazam, telo luči oksitocin i dopamin, zajedno sa ostalim endorfinima koji olakšavaju podnošenje bola tokom menstruacije. A ovi hormoni su daleko jači od bilo kog analgetika iz apoteke.

Koje su još prednosti seksa tokom „onih dana“ pogledajte na sledećim stranicama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Ne treba vam lubrikant
Ako ste prirodno suvi ili imate poteškoća sa ovlaživanjem, onda je seks tokom ciklusa dobar predah od korišćenja lubrikanata. Ali pre nego što odmah pomislite ponovo na krv, znajte da, iako krvarite, većina tečnosti koju vidite potiče iz vaše materične obloge. Žene prosečno gube od 4 do 12 kašičica tečnosti tokom ciklusa, a tek mali deo toga je prava krv. Samo zbog crvene boje koja preovlađuje se čini da ima mnogo više krvi nego što to zaista jeste. Zato na sve to gledajte kao na prirodni lubrikant.

Pročitajte i… Muškarci otkrili: 7 osobina koje poseduje savršena ljubavnica

3. Seks vam verovatno neće biti odvratan
Jedno istraživanje sprovedeno 2012. godine je pokazalo ono što su svi koji su već iskusili ovakav vid seksa i znali – da vam u trenucima strasti ništa drugo sem zadovoljstva nije na pameti. Seksualno uzbuđenje nadvladava prirodni osećaj nelagode i odvratnosti, a to znači da kada započnete ovu avanturu, nećete ni razmišljati o činjenici da ste u ciklusu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Može skratiti dužinu ciklusa
Sa svakim orgazmom koji doživite, materica se skuplja. Svaka kontrakcija potiskuje krv i oblogu materice brže nego što bi se to dogodilo prirodnim putem. Seks tokom ciklusa ne samo da može skratiti njegovo trajanje, već poboljšava izbacivanje sadržaja materice koji izazivaju grčeve i potiskuju je.

Pročitajte i… Koja je razlika između vođenja ljubavi i običnog seksa

5. Povećava intimnost među partnerima
Ako ste spremni da sa partnerom pređete na seks tokom ciklusa, takođe otvarate vrata dubljoj intimi među vama. Na to verovatno ne bi pristali sa bilo kim, tako da kada to uradite, vaša veza prelazi na viši nivo. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Tera vas da izađete iz zone komfora
Ako ste tip žene koja praktikuje samo misionarsku pozu u krevetu, seks tokom ciklusa to može promeniti. Možda ćete odlučiti da isprobate neku novu pozu ili neke nove stvari koje do sada niste. Možete to uraditi čak i pod tušem, zašto da ne?

Pročitajte i… Zašto gubimo želju za seksom: Faktori koji negativno utiču na libido

7. Hormoni vas tada baš rade
Žene su neposredno pre i tokom ciklusa prilično uzbuđene. Razlog tome je što predeo karlice i genitalija dodatno oteče i zato žudite za seksom kao za parčetom pice. Pa zašto bi, ako već imate toliku potrebu, dozvolile da vam malo krvi stane na put? Ciklus vas, sa druge strane, ne sprečava da obavljate sve ostale aktivnosti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.