7 saveta stručnjaka za najbolji seks u vašem životu!

by | 19 jula, 2016

Bez obzira na to jeste li se juče upustili u novu seksualnu vezu ili imate partnera godinama, pa i decenijama, o seksu uvek možete naučiti nešto novo. Možete ga shvatiti kao doživotnu lekciju za usavršavanje.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Za poneki dobar savet uvek možete pitati svoju prijateljicu. Ali, da li ste se ikada zapitali koji bi vam savet dali stručnjaci iz oblasti seksologije, terapeuti za seks i druge osobe kojima je razumevanje seksa – posao? Otkrijte u nastavku šta bi vam oni preporučili…

Pročitajte i… Ovo je 6 najgorih saveta o ljubavi i seksu

1. Saznajte šta partner želi

Želite što bolji seks? Pitajte partnera šta želi i šta mu odgovara u određenom trenutku i obrnuto. Biće dovoljna pitanja: „Je li dobra brzina?“, „Brže?“, „Sporije?“, „Jače?“, „Intenzivnije?“, „Dublje?“, „Druga poza?“… Takva pitanja neće ni vas, ni partnera izbaciti iz takta, a seks vam mogu učiniti još boljim. Time dobijate ključne informacije kako jedno drugo da zadovoljite.

Još saveta stručnjaka pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Tražite šta želite

Nemojte se bojati da od partnera tražite ono što želite. Bez obzira na to jeste li konzervativni tip ili imate neke fetiše… Niko ne može da vam čita misli i da zna za šta ste raspoloženi u određenom trenutku, osim ako mu to ne kažete. Ponekad ćete želeti više predigre, ponekad manje, nekada oralni seks, nekad ne…

Uputstva poput: „Dodiruj me ovde.“ ili „Dodiruj me baš tako.“, „Nemoj stati.“ i slično, treba da postanu nešto sasvim normalno. O stvarima koje izlaze iz vaše uobičajene seksualne rutine ili isprobane zone, kao što su razni fetiši, na primer vezivanje i slično, treba svakako da popričate pre nego što se nađete u krevetu.

Pročitajte i… Super seks poze za dane kada ste umorne

3. Upoznajte sebe

Istražite svaki delić svog tela. Naučite šta vam se sviđa, a šta ne. Masturbirajte često, isprobajte sami razne tehnike. S tim samopouzdanjem i znanjem šta tačno želite i šta volite lakše ćete se opustiti i komunicirati s partnerom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Naučite kako da postignete orgazam

Ovaj savet svakako je nastavak prethodnog, jer jedan od načina kako da naučite da postignete orgazam jeste masturbacija. Veoma je važno da znate postižete li orgazam stimulacijom klitorisa ili možete da doživite i vaginalne orgazme. Naučite u kojim pozama možete da postignete orgazam, a u kojima vam je to teško ili čak nemoguće. Koristite lubrinkante i to one na organskoj bazi, kako biste izbegli upale.

Pročitajte i… 5 načina kako da doživite orgazam baš svaki put

5. Za buduće roditelje

Ako imate problema sa začećem i morate da tempirate seks, to može biti veoma stresno. Važno je da u tim trenutcima budete što opušteniji i, na kraju krajeva, da uživate u tome. Pre samoga polnog odnosa pokušajte s tehnikama disanja i opuštanja, a potom neka uslede lagani dodiri, maženje, duga predigra. Ako ni to ne pomaže, pokušajte s tehnikama joge.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Radite Kegelove vežbe

Za vreme predigre radite Kegelove vežbe, a može čak i pre, ako znate šta uskoro sledi. Na ovaj način ćete pojačati dovod krvi i energije u vaginu, što će vam pomoći u dodatnom uzbuđenju i užitku.

Pročitajte i… Na ovim mestima nikako ne smete da imate seks

7. Vodite brigu o sebi

Samopouzdanje je veoma važno kada je u pitanju seks, a ono svakako polazi od vas samih. Bez obzira na godine – nemojte se zapustiti. Vodite brigu o higijeni i depilaciji (prema izboru), obucite izazovan donji veš, negujte svoje telo koliko je moguće. Ne treba da budete blizu savršenstva da biste se osećali poželjno i lepo, ali svakako nemojte da se zapustite.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.