Fizička aktivnost jača libido kod žena

by | 20 maja, 2015

Zdrav način života upotpunjen fizičkom aktivnošću na žene deluje kao afrodizijak. Pripadnice nežnijeg pola koje vežbaju brže se uzbude, lakše i češće doživljavaju vrlo intenzivan orgazam. Objašnjenje ovakvog ponašanja veoma je jednostavno. Vežbanje, zapravo, poboljšava ukupnu cirkulaciju, što znači i u genitalnoj zoni.

Tokom treninga aktiviraju se hormoni koji pozitivno deluju na libido, oslobađaju stresa, bude veću seksualnu želju i veće uživanje.

– Vežbanje pomaže sinhronizaciju uma i tela, omogućavajući potpunu usredsređenost na uživanje. Tokom seksa, spoljni svet prestaje da postoji, što je inače teško postići, a da se, bez obzira na uzbuđenje, ne razmišlja o nekom od tekućih problema – tvrdi dr Tina Penholou, seksolog sa Univerziteta Florida.

Orgazam, koji je, inače, za određeni procenat žena nedostižan, zahvaljujući vežbanju postaje otkriće. Osim toga, dame koje vežbaju osećaju se poželjnije i seksepilnije, što je od presudne važnosti za uživanje u seksu. Vežbanje, generalno, utiče na dobro raspoloženje, jer kroz telo šalje plimu endorfina i podstiče buđenje seksualne želje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.