Francuski poljubac: Vodič za savršeno ljubljenje

by | 6 oktobra, 2022
francuski poljubac

Poljupci mogu biti različiti – od prijateljskih do ljubavnih. Ipak, najveći broj pitanja, nedoumica i nagađanja zauzima samo jedna vrsta poljupca, ona najstrastvenija: francuski poljubac.

Strastveni, ili, kako ga još nazivaju, francuski poljubac ima prilično dugu istoriju. To je ona vrsta poljupca u kojoj se podrazumeva dodir jezika. Ovakav poljubac uvek pruža zadovoljstvo, ali postoje načini da sve podignete na još viši nivo – da prijatan trenutak pretvorite u nezaboravan.

Tajne francuskog poljupca

 

1. Okruženje 

Mesto treba da bude što romantičnije. I nemojte ovo zanemariti, jer sećanje na tako očaravajući događaj, posebno ako se dogodi prvi put, treba da bude što upečatljivije. Pokušajte da ne podlegnete strasti odmah, koliko god privlačnost bila jaka. Autbus, ulica, prodavnica, kafići, klubovi jednostavno nisu pogodna scenografija za pravi francuski poljubac.

 

2. Ne žurite

Ljubav ne toleriše ubrzanje. Teško je zamisliti intimno raspoloženje u žurbi i divljem ludilu. Vredi se suzdržati, čak i ako se stepen uzbuđenja raste iz sekunde u sekund. Ne žurite, budite opušteni i uživajte u svakom trenutku.

 

3. Igra jezika sa jezikom

Stručnjaci preporučuju lagano dodirivanje usana partnera vrhom jezika i igranje sa njima – lagano ih pomerajte duž ivice, nežno crtajte krugove, itd. Ponekad je dozvoljeno lagano ugrizanje partnera, ovo će začiniti situaciju.

4. Jezik mora biti opušten

Glavno pravilo koje treba slediti je da ne gurate jezik previše duboko. Na kraju krajeva, to može izazvati neugodnost kod partnera, a takva situacija ne bi bila prijatna ni vama.  Trajanje nežnog strasnog poljupca nije ograničeno ničim. U nekim situacijama može trajati samo pola minuta. U drugima – do pola sata.

Apsolutni rekord za poljubac, koji je čak upisan u Ginisovu knjigu rekorda, bio je 17-dnevni poljubac na kopnu i dva minuta pod vodom.

 

5. Prema partneru se treba odnositi sa nežnošću

Tokom prvog strasnog poljupca mozak oba partnera ocenjuje njihovu kompatibilnost. Improvizacija je ključ uspeha: ne sledite nikakav udžbenik.  Pokušajte da osetite šta vaš partner doživljava kako biste poljupcem odgovorili na njegove emocije.

 

6. Ne zaboravite na zagrljaje.

Morate biti u mogućnosti da se zagrlite tokom poljupca. Zagrljaji takođe treba da budu veoma nežni i senzualni.

 

Šta treba uzeti u obzir nakon poljupca

Važno je ne samo kako se ljubite, već i kako se ponašate nakon poljupca. Nikada se nemojte posle poljupca naglo povući, ni iz kog razloga. Partnerima je potrebno da priča ima logičan završetak – produžite dodir zagrljajem ili držanjem za ruku. Dajte partneru kompliment – ovo će samo produbiti vezu koju ste uspostavili poljupcem.

 

Tajna poljupca

Strastveni poljubac je, prema istraživanjima, izuzetno korisna stvar. Prvo, produžava život. Drugo, pomaže oslobađanje hormona radosti, endorfina u krv – endorfina. Treće, dok se ljubi, osoba gubi kalorije.

Upravo zbog toga se posle poljupca osećamo euforično. Ako tokom poljupca dodirujete erogene zone osobe, efekat u spavaćoj sobi biće neuporedivo jači nego inače.

peopleimages/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.