Jeste li dovoljno hrabri da uđete u otvorenu vezu?

by | 9 februara, 2020

Veza bez obaveza, koliko je to dobro?

U vezi ste a želeli biste malo drugačijeg uzbuđenja. Možda nekog novog, nekog ko će vas osvežiti, a da veza u kojoj se već nalazite ne trpi. Želite vezu koja je „otvorena“. Dobro razmislite jeste li spremni na tako nešto. Ovakvi odnosi mogu da budu veoma komplikovani. Imate li snage da partner date etičku dozvolu da pronađe drugu, jer ne zaboravite, takav odnos treba da odgovara oboma. Šta je potrebno da biste bili sigurni da ste sposobni za „otvorenu vezu“.

Poštovanje partnera

Najveća greška koju možete napraviti jeste da pokušate da svakom partner posvetite podjednako vremena. Veze su svaka za sebe drugačije i svaki partner je drugačiji i ima drugačije navike. Bilo bi, na primer, jako ružno da kažete partneru kako je upao u termin onog drugog.

Pripremite partnera na svoje želje

Važno je da svom partneru na vreme kažete kakvu vrstu veze želite. Možete kroz razgovor nagovestiti kako se to dešava nekom vašem prijatelju, čisto da vidite reakciju.

 

Nemojte biti ljubomorni

Imajte na umu da nijedan momak neće pristati da vas deli s još jednim momkom ukoliko se vi niste složili s tim da se on viđa druge devojke. Čak i ako on ne oseća potrebu za drugom ženom , neće smatrati vašu nagodbu poštenom. Zato zaboravite na ljubomoru i uživajte sa kada ste zajedno, jer vi ste kreator čitavog plana!

Postavite pravila

Nemate oboje ista očekivanja. Za nekoga je otvorena veza flertovanje, poljubac, dok je drugima seks ono što žele. Zato je potrebno razgovarati o granicama do kojih ćete ići, o tome šta ćete govoriti jedno drugom, a šta ne i koliko često ćete stupati u veze s drugima.

2020. je godina “Svetog seksa”: 5 trendova koje ćete želeti da praktikujete sa partnerom

Fizičke granice

Ukoliko i vi i partner želite otvorenu vezu, morate da unapred porazgovarate, kako kasnije ne bi bilo zabune, prebacivanja ili svađe. Postavite jasne fizičke granice. Da li je u redu da imate fizički kontakt sa drugim ljudima, ako da, tačno kakav? Da li ćete se sa njima ljubiti, spavati ili probati nešto što vas dvoje niste?

parovi ljubav

 

Emotivne granice

Zajedno odredite kakvo ponašanje je u redu u emotivnom pogledu. Možda vam je OK da tražite nekoga na Internetu, ali ne želite da sa „trećim“ izlazite u javnost da vas neko ne bi video. Kada sa novom osobom gradite emotivni odnos, postoji „rizik“ da se neko od vas zaljubi. Razmislite unapred šta ćete raditi ako se to dogodi.

Ko je prihvatljiv, a ko nije?

Kada ulazite u otvorenu vezu, znajte da ona nije, u najvećem broju slučajeva, otvorena baš za sve. Važno je da definišete ko može da uđe u tu vezu. Unapred bi trebalo da se dogovorite ko je dostupan, a ko je zabranjen.

 

Koliko će to trajati?

I otvorena veza, kao i svaka druga, predstavlja dogovor između dvoje ljudi. Možda ste se tek zbližili i zbog toga istražujete i druge opcije, možda ste već godinama zajedno i želeli ste da eksperimentišete. U svakom slučaju, trebalo bi da napravite „kontrolu“ svoje veze u nekom trenutku.

Foto: Guliver/Getty; Toa-Heftiba

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.