Kako mesečni ciklus utiče na seksualnost

by | 19 januara, 2015

Ženin mesečni ciklus umnogome utiče na njenu seksualnost. Tačno se zna kojim danima nije raspoložena za vođenje ljubavi a postoje i dani kada je seksualna želja veoma izražena. Saznajte, kada u mesecu možete da pružite maksimum a kada je minimalna želja opravdana hormonima.

Vođenje ljubavi podrazumeva strast bez obzira na to da li ljubavi ima ili nema. Strast se rasplamsava ili stišava usled mnogo faktora. Jedan od njih je raspoloženje i nivo hormona kod žena.Za razliku od žena, muškaci su manje više, uvek spremni da pruže svoj maksimum u krevetu, njima često mesto i vreme nisu presudni za seks, dok je kod žena situacija nešto drugačija. Evo o čemu se radi:

Govor tela kod žena otkriće vam i to da li je ona spremana za vođenje ljubavi ili nije. Njene emocije videće se na njenom licu ma koliko se trudila to da prikrije. Mesečni ciklus veoma utiče na to da li žena želi i hoće seks. Evo kako su raspođeni ti dani

Od prvog do šestog dana ciklusa

Nivo estrogena kod žena se povećava. Tada je žena u posebnoj fazi, neke su veoma razdražljive a neke potpuno smirene. Mnoge se žale na glavobolje i bol u leđima.

Iako vam se čini da je ovo vreme zapravo nevreme za seks, niste u pravu. Žena uživa u seksu tokom prvih pet dana menstruacije jer vođenje ljubavi otklanja bol.

Velike higijeničarke obožavaju seks pod tušem upravo onih dana jer nisu opterećene prljanjem posteljine. Pod toplom vodom pore se lakše šire, topla voda opušta pa žena lakše i brže doživljava orgazam. A orgazam oslobađa endorfin, hormon sreće, koji je i prirodni lek protiv bolova.

Od šestog do devetog dana ciklusa

Stručnjaci kažu, praksa potvrđuje, da je ovo idealan period za vođenje ljubavi iz više razloga. Prvi je taj što je žena tada rasterećena, nema nadutosti koju je osećala prethodnih dana, glavobolje i bol u leđima sada su iščezli a seksualna želja raste.

Žena je u ovom periodu spremna za razne egzibicije, za novotarije koje do tada nije probala. Njena seksualnost dostiže vrhunac jer nije opterećena plodnim i neplodnim danima.

Od devetog do petnaestog dana ciklusa

Još jedan odličan period za seks. Pravo je vreme za vođenje ljubavi ukoliko želite da ono rezultira začećem. U ovom periodu ženski reproduktivni organi se spremaju za ovulaciju. Estrogen je na vrhuncu negde oko polovine ciklusa i taj je žena posebno zavodljiva.

Gotovo sve žene taka se osećaju seksi, poželjno, vole i žele da oblače seksi donji veš i kao od šale zavode partnera. Primećeno je i to da tada žene s lakoćom dožive orgazam jer je ženski polni organ izuzetno osetljiv i na najmanji dodir.

Od petnaestog do dvadesetog dana ciklusa

U ovom periodu, estrogen pada i žena tada nije raspoložena za seks. Postaje razdražljiva, nervozna, impulsivno reaguje i na najmanju sitnicu i sve je nervira. Neke žene ovaj period nazivaju i PMS jer im se tad pojačava želja za jelom, naročito slatkišima.

Druge opet pate od nesanice a treće kažu da im se baš u tom periodu samo spava (ali solo, nikako sa partnerom).

Od dvadesetog do dvadesetomog dana ciklusa

Estrogen je sada na najnižem nivou i žena u toku meseca jedino tad nije spremna za izliv nežnosti. Seks je poslednja stvar koju tada želi. Nervoza, razdražljivost, čak i plačljivost lako se objašnjavaju u ovom periodu. Iako tada mnoge žene ne pomišljaju na seks, preporuka je da se opuste u krevetu sa partnerom. Oralni seks pružiće vam zadovoljstvo i uživanje bar onoliko koliko ste navikli do sad. Vredi pokušati.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.