Ko zaista više voli seks: muškarci ili žene?

by | 12 januara, 2023
ko više voli seks muškarci ili žene

Čini se da je odgovor očigledan – muškarci. Oni su ti kojima je važnija fizička strana, koji su potentniji, otvoreniji… E, pa – greška! Situacija uopšte nije tako jednostavna. Dakle, da otkrijemo – kome je zaista potrebniji seks, muškarcima ili ženama?

 

Koje je uvreženo mišljenje o ženskom libidu?

 

Uobičajeno je i rasprostranjeno mišljenje da je muškarcima seks potrebniji. Zašto? Zato što je muška želja za seksom široka, ali površna. Čak i kada su zaljubljeni u jednu ženu, ne vide ništa loše u tome da spavaju sa drugom. Takođe, ne moraju ništa da znaju o svojoj ljubavnici, čak ni ime. I u tome ne vide ništa pogrešno. Istina je, postoje žene koje imaju ovako izražen libido i sličan stav prema seksu, ali – što zbog vaspitanja, što zbog emotivnog sklopa, one su još uvek retke.

Žene, sudeći po mišljenju, ali i ponašanju većine, mnogo manje žele seks. Retko čine prvi korak, a na prvom sastanku malo koja pristane na seks. U stvari, istina je ipak malo složenija:  dame takođe žude za seksom i to prilično kako, ali tu postoji jedna kvaka. Njima nije dovoljan seks sa bilo kim, samo sa najboljim mogućim!

Hm, da li je ovo zaista tako?

Šta pokazuju ankete i istraživanja?

U zavisnosti od toga ko ih sprovodi i na koji način, istraživanja pokazuju različite rezultate. Ono što je zajedničko u njima jeste da oba pola žele, odnosno ne žele seks u prilično sličnoj razmeri. Kako je to moguće?

Čak i ako zanemarite nauku, dovoljno je da obratite pažnju na razgovore sa prijateljima.

Priča br. 1: Dolazi sa posla umoran, sve što želi jeste da jede i legne na sofu ispred televizora. O seksu čak i da ne pričam. Kupila sam novo donje rublje, šetam ispred njega u svili, ali – ništa! Pozivam na iskren i otvoren razgovor – on se naljuti, uvredi…

Da li ste čuli nešto slično od svojih prijatelja? Ili ste možda i sami u toj poziciji? Ako jeste, onda ćete lako odgovoriti na pitanje iz naslova. Naravno , žene su te kojima je potrebniji seks.

Priča br. 2: Muž od mene stalno zahteva seks, skoro svaki dan, a možda i dva puta dnevno. Ne treba mi toliko, ne želim i ne mogu tako često. Na početku veze je nekako išlo, ali sada sam zatrpana obavezama i stvarno mi se ne da a, bojim se da će, ako ne zadovoljim njegove potrebe, početi da me vara.

Čuli ste i ovu priču? Kakav je sada odgovor na pitanje iz naslova?

Da, upravo, zaključak je jedan jedini mogući: seks pojednako (ne)žele muškarci i žene, stvar je individualna.

 

Šta je seksualni temperament?

Kako to često biva u besmislenim polnim sporovima, kao što je „da li je seks potrebniji muškarcima ili ženama“, odgovor nema veze sa polom, već sa polnom konsitucijom. Bez obzira na to kom polu pripadate, vaš seksualni temeprament može da se klasifikuje u jednu od tri osnovne grupe:

Jak seksualni temperament: što više seksa, to bolje! Seksualni nagon zahteva svakodnevne aktivnosti.

ona!

Prosečan seksualni temperament: dovoljno je 2-3 puta nedeljno;

Slab seksualni temperament: lako može bez seksa.

Poznavanje seksualnog temperamenta omogućava vam da imate više razumevanja sa svojim partnerom. Na kraju krajeva, možda ste samo različitog seksualnog temperamenta?

Seksualnost i seksualna želja su veoma široka pitanja i zavise od mnogih faktora, ali nijedan od njih nije povezan sa polom. Pažnja i poštovanje partnera, kao i proučavanje ličnih problema, strahova i kompleksa – to je ono što zaista pomaže da se otkrije prava seksualnost i pronađe harmonija u odnosima, čak i ako neko od vas više želi seks.

JacobAmmentorpLund/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.