Seksualnu želju kod muškarca moguće je povećati uz ovaj “ludi” trik

by | 29 novembra, 2016

Izloženost jakom svetlu može dovesti do povećane želje kod muškaraca koji imaju manje izraženu želju za seksom, pokazuje najnovija studija.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Naučnici sa Univerziteta u Sieni u Italiji otkrili su da fototerapija, kojom se leče neki oblici depresije, povećava nivo testosterona. Studija je obuhvatila 38 muškaraca kojima su dijagnostifikovani poremećaji poput smanjene polne želje.

Pročitajte i… Seks tokom menstruacije? Žene uglavnom u strahu, a evo šta kažu muškarci i doktori

Jedna grupa je bila izložena jakom, a druga svetlu manjeg intenziteta pola sata rano ujutro u razmaku od dve nedelje. Naučnisi su otkrili da se ispitanicima koji su bili izloženi jakom svetlu, polna želja utrostručila, dok je kontrolnoj grupi ostala ista.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Takođe, utvrdili su da se nivo testosterona povećala kod muškaraca koji su primali fototerapiju između 2.1 ng/ml i 3.6 ng/ml, dok kod kontrolne grupe nije bilo povećanja. Svetlosna terapija je vrsta terapije u kojoj posebna lampa oponaša izloženost suncu i sadrži vrlo jake fluorescentne cevi, deset puta jače od kućnog svetla.

Pročitajte i… Ukoliko posedujete ove dve osobine, čestitamo! Pravi ste majstor u krevetu

Kada pacijent gleda u lampu i svetlost prođe kroz oko, signali se prenose do dela mozga koji kontroliše spavanje, apetit, polnu želju, temperaturu i raspoloženje. Čini se da je nekim ljudima potrebnu puno više svetla nego drugima da bi im telo normalno funkcionisalo, zaključuju stručnjaci.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: