Možete li da poverujete da je na ove načine moguće doživeti orgazam?

by | 3 avgusta, 2016

Kada pomislite na seks, često vam je u glavi i sama završnica jer kod pojedinih parova ona ume da bude toliko snažna da je to zaista neverovatno. Međutim, sprovedeno je istraživanje na Univerzitetu u Indiani, gde su otkriveni najbizarniji načini za doživljavanje orgazma.

Guliver/Gatty Images

Guliver/Gatty Images

Možda vam je čudno da pomislite da vrhunac možete doživeti i bez seksualnog odnosa, ali istraživanja su pokazala da je to zaista moguće.

Ako pomsilite na jogu ili porođaj, teško je da ga možete povezati sa ovim seksualnim činom. Za pojedine od navedenih, teško da ćete moći da poverujete da su opšte mogući. 

Orgazam tokom porođaja
Ako niste upuećne, orgazam možete da doživite veoma lako i to u toku porođaja. Nemojte da vas je sramoda jer je poznato da se u toku seksa stimulišu ista područja, koja se stimulišu i kada se rađa beba.
Orgazam za vreme spavanja
Kada ovo pročitate, shvatićete da je zaista sve moguće. Tokom REM faze spavanje, kada se inače javlja većina vaših snova, moguće je osetiti uzbuđenje i to zahvaljujući povećanom protoku krvi u vaginu.

Iako vam se ovi primeri čine bizarnim, to nije sve. Na sledećoj stranici proverite šta je to što još može da vas dovede do ludila…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Orgazam tokom vežbanja
U gorenavedenom istraživanju otkriveno je da žene mogu da dožive orgazam u toku treninga. Mnogi ističu da je joga najpogodnija za to, a da je ponavaljanje vežbi ključna stavka. Women’s Health izdvaja vežbu u kojoj legneš na stomak, s dlanovima na podu, uz grudi. Ruke su savijene u laktovima. Zatim se lagano podiže gornji deo tela, dok donji ostaje na podu. Noge držati čvrsto i skupljene, a u vežbu uključiti i mišiće zadnjice. Pozu bi trebalo zadržavati sedam do deset udisaja. Isprobajte i srećno!
Orgazam umom
Lejdi Gaga jednom je davno izjavila kako je sposobna da sama sebi priredi psihički orgazam.
Radi se o kombinaciji disanja, fantazija i usredsređivanja na same sebe – otkrila je seksualni terapeut Gina Ogden.

Orgazam putem bradavica
Stimulacijom bradavica otpušta se oksitocin (hormon ljubavi i sreće), koji može da uzrokuje kontrakcije materice i vagine, koje su povezane s orgazmom. To donosi bolji protok krvi u genitalije, a za neke srećnice i orgazam.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.