Najbolje poze za masturbaciju, prema seksolozima

by | 6 oktobra, 2023
najbolje poze za masturbaciju

Masturbacija je još uvek tabu. A opet, teško je pronaći osobu koja baš nikada nije sama sebi pružila zadovoljstvo. Danas razbijamo tabue i odgovaramo: koje su najbolje poze za masturbaciju. Za žene, naravno

Odavno smo izašli iz ere u kojoj je masturbacija značila smrtni greh, ali i dalje nismo dospeli u onu u kojoj o samozadovoljavanju pričamo otvoreno. Masturbacija je i dalje tabu rezervisan za tinejdžere ili one sa nedostatkom seksualnog života. Da li zaista treba tako da bude?

Masturbacija ima svoje prednosti – koje su to?

Ne samo da je masturbacija zabavna, ona zapravo može da oživi vaš seksualni život. Žene koje masturbiraju bolje upoznaju svoje telo i znaju kako sebe da dovedu do vrhunca lako i pouzdano, a to je veština koja se može dobro iskoristiti i tokom seksa sa partnerom. Eksperimentišući sa različitim položajima, možete otkriti nove puteve do orgazma i sprečiti seksualnu kolotečinu i monotoniju.

Kroz igranje sa svojim telom imate mogućnost da preuzmete kontrolu nad svojim orgazmom, upoznate nove seksualne igračke i sami otkrijete svoje sklonosti, a potom to podelite sa partnerom.

Najbolje poze za masturbaciju

Na jastuku

Ova poza podrazumeva da ležite na stomaku, sa jastukom ili dva koja podupiru upravo stomak i kukove.

Zašto je to sjajno: Jastuci podižu vaše bokove, što otvara nove senzacije. Takođe se stvara i napetost u mišićima nogu, što opet menja osećaj u celom telu. Ista poza može se koristiti i za partnerski seks.

Pod tušem

Dok se tuširate, jednu nogu postavite na bočnu stranu kade. Pomozite se tušem sa toplom vodom, ovo sasvim menja igru!

Zašto je to sjajno: Masturbacija u stojećem položaju obično nije ženski izbor, već muški. Ali, ovaj položaj prirodno savija mišiće karličnog dna, pružajući više senzacije nervima u erektilnom tkivu vaših genitalija. Topao mlaz iz tuša samo dodatno intenzivira stvari.

Na kolenima

Držite kolena raširena, kleknite na pod ili krevet. U ovoj poziciji je poželjno da koristite i pomagala poput igračke, dušeka, jastuka ili ruke.

Zašto je sjajno: Možete da se ljuljate napred-nazad, klizite napred-nazad ili okrećete kukove na kružni način prema sopstvenim željama. U ovom položaju, dodatni protok krvi u vašu karličnu regiju može pomoći i kod uzbuđenja i kod orgazma.

kicsiicsi/istock/gettyimagesplus