Obostrana masturbacija kao ultimativni ključ dobrog seksa!

by | 26 januara, 2023
obostrana masturbacija

Povećajte seksualnu želju i emotivnu povezanost sa partnerom jer obostrana masturbacija pruža zadovoljstvo i za vas i za vašeg parnera.

Šta je obostrana masturbacija?

Obostrana masturbacija je samozadovoljavanje ali ne sami sa sobom. Međutim, to ne mora uvek da se dešava dok ste zajedno. Ona se može desiti i putem video poziva ili telefonskog razgovora. Bez obzira da li dodirujemo sebe ili svog martnera, „uzajamno“ u međusobnoj masturbaciji je u tome da druga osoba učestvuje.

Kako obostrana masturbacija utiče na seksualni život?

„Obostrana masturbacija vam omogućava da osetite bliskost sa svojim partnerom, a takođe dobijate priliku i da mu pokažete šta vam prija“, kaže ekspert za veze i odnose. „Ona vam omogućava da pokažete na koji način volite dodirivanje i šta vam pruža zadovoljstvo, bez potrebe da to kažete naglas“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hipigram (@hipigram) 

„Možda ćete vi i vaš partner čak postati radoznaliji, što može biti uzbudljivo“, kaže ekspert. Gledanje svog partnera tokom obostrane masturbacije može pojačati vašu seksualnu želju i zaintrigirati jedno drugo. „Dodirivanje partnera našeg partnera može biti predvidljivo jer uključuje samo dodire. S druge strane, kada to radite zajedno – uključujete i druga čula.“

Kako utiče na vašu emotivnu povezanost?

Tokom seksa smo uglavnom fokusirani na zadovoljstvo parnera. Retko ćemo ostaviti prostora da se posvetimo i sebi. Ali obostrana masturbacija je zlatnas redina. „Kada masturbiramo u istoj prostoriji sa parnerom i posmatramo ga, postajemo objektivniji. Gledamo jedno drugo kako doživljavaju zadovoljstvo na način koji nije imao nikakve veze sa nama – bar ne direktno“, kaže stručnjak.

Ranjivost koju možete osetiti vas može povezati na još dubljem nivou. Matrubaciju uglavnom doživljavamo kao solo aktivnost i često nas je sramota zbog nje. Tako da je potpuno prirodno osećati se ranjivo kada pozovete partnera da vam se pridruži dok masturbirate.

Ovo treba da znate pre nego što je isprobate

Obostrana masturbacija može biti glavno jelo, prilog ili užina u vašem seksualnom životu. Možete dodirivati jedno drugo, dodirivati sebe i gledati ga, smenjivati se itd. – varijacije su brojne. Možete uživati uz igračke, hranu i druge erotske predmete koji vam prijaju. Kao što eksperti kažu, „obostrana masturbacija podiže stvari na sasvim drugi nivo.“

Kao i sa bilo kojom drugom seksualnom aktivnošću, preduzmite sve neophodne mere predostrožnosti. Ovo je ranjiva seksualna aktivnost, pa budite spremni na to. Može povećati povezanost u vašoj vezi, ali u početku može biti i neprijatno.

Ako razmišljate o tome da je priključite vašem seksualnom životu, eksperti tvrde da ne postoje nedostaci iz perspektive zdravlja ili zadovoljstva koji vam stoje na putu.

Miljana MomirovićPeopleImages/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.