Orgazam po vašoj meri!

by | 21 aprila, 2009

 

Orgazam je Sveti gral seksa. Vrhunac seksualnog užitka zbog kojeg se isplati sva akrobatika, znoj, bolovi u mišićima i poneka modrica. Štaviše, najbolja vest je da svaka žena može da doživi bar deset različitih orgazama. Naravno, svi smo čuli za klitoralni i vaginalni orgazam, ali šta je sa ostalih osam – psihološkim, spojenim ili U-tačka orgazmom?! Seksolozi kažu da je svaki orgazam različit, baš kao što je i svaka žena drugačija, ali generalno, postoji bar deset koje svaka pripadnica lepšeg pola, sa pravim partnerom i iskustvom, može da doživi. Dakle, pažljivo pročitajte svaki redak ovog teksta i… Primenite u praksi one (možda, sve!) delove koji vam se najviše dopadnu.

 

Klitoralni orgazam

Ne samo da je ovaj oblik seksualnog vrhunca najčešći, već se smatra i najintenzivnijim. To i ne čudi toliko ako se zna da se u klitorisu nalazi 8.000 nervnih završetaka – duplo više nego u penisu. Istovremeno, to znači da je to najlakši način da većina žena oseti najjače seksualno uzbuđenje i orgazam. Kako da ga osetite? Započnite tako što će vaš partner blago pritiskati mons pubis (deo gde počinju pubične malje), i to donjim delom dlana. Nakon toga, neka prstima stimuliše klitoris, kružnim pokretima napred-nazad. Kada se uzbudite, opkoračite ga i lagano se pomerajte napred- -nazad, vodeći računa da trljate klitoris o njegovu pubičnu oblast. Kada osetite da ste nadomak orgazma, i kada dođe do penetracije, neka vaš partner uspori ritam i koncentriše se, umesto na klasične “napolje- -unutra” pokrete, na stimulaciju klitorisa… Zbog snažnijeg i bržeg orgazma. Zašto je to “hot”? Manuelni “radovi” na samom početku seksualne igre odlična su predigra koja pomaže da se opustite. Osim toga, ova poza je idealna za stimulisanje klitorisa a istovremeno pruža partneru savršen erotski pogled na vaše telo i pokrete.

 

 

G-tačka orgazam

Locirana na, otprilike, 5 cm, u unutrašnjosti prednjeg zida vagine, i veličine oraha, G-tačka igra ulogu internog klitorisa. Stimulacija ovog dela uzrokuje snažan, duboki orgazam koji, u određenim slučajevima, može da izazive produkciju manje količine ejakulativne tečnosti. Kako da ga osetite? Mnogo žena ne doživljava ovu vrstu orgazma jer penis obično sklizne pored G-tačke. Zbog toga je trik u odgovarajućem uglu pod kojim dolazi do penetracije. Probajte “kaška” pozu u kojoj će partner da penetrira otpozadi, dok ćete vi obmotati svoje noge oko njegovih. Ovaj položaj omogućiće vašem partneru dovoljno manevarskog prostora da penisom dodirne prednji zid vagine. Takođe, možete da mu pomognete tako što ćete potiskivati kukovima unazad ili podizati nogu zbog ekstra pritiska na prednji zid vagine. Zašto je to “hot”? Njegove ruke mogu nesmetano da istražuju vaše telo, a vaši slobodni prstići mogu da mu budu vodič i instruktor. Bonus korist?! Ova poza je idealno za lagani, senzualni seks, a činjenica da su vaša tela tako blizu, povećava intimnost. Način na koji vas partner obuhvata svojim telom, deluje tako zaštitnički. Kada osetite emotivnu vezanost, mnogo je lakše da se prepustite i fizički.

 

 

U-tačka orgazam

Ova oblast nalazi se na mestu gde se izlučuje urin iz tela – neposredno ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora. Okružena sa tri strane – klitorisom, klitorisnim žlezdama i vaginalnim otvorom – U-tačka je ulaznica za pravi orgazmični raj. Kako da ga osetite? Dok vas partner oralno zadovoljava, neka donjom usnom vrši jak i konstantan pritisak na uretralnu oblast. Ili, lezite na njega, raširite noge koliko možete i tako ostvarite što prisniji kontakt između baze njegovog penisa i vrha vaginalnog otvora. U-tačka orgazam možete takođe da osetite u stojećem, sedećem ili klečećem položaju, ako partner izvodi brze i snažne pokrete a vi obmotate noge oko njega i privučete svoje telo. Zašto je to ”hot”? Vi ste na vrhu i možete da kontrolišete jačinu i brzinu pokreta.

 

 

Analni orgazam

Po broju nervnih završetaka, odnosno prema stepenu osetljivosti, anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa glavnim mišićem karličnog poda i, kada se kontrahuje tokom orgazma, to može da se oseti u vagini i uretri. Kako da ga osetite? Neka vaš partner lagano masira meki deo oko anusa, postepeno povećavajući pritisak. Ukoliko partner nije raspoložen za igru prstima, a ipak želite analni seks, upotrebite lubrikant i doživećete dubok, intenzivan orgazam. Zašto je to ”hot”? Analni orgazam može da bude vrlo snažan, a ako ga ukomponujete sa vaginalnim, osetićete da zemlja iskače sa svoje putanje!

 

Produženi orgazam

U pitanju je dubok, intenzivan klitorisni orgazam koji može da traje neograničeno vreme. Poenta produženog, snažnog orgazma jeste u tome da se približite seksualnom vrhuncu ali da se povučete baš kad ste nadomak njega. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju završnice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi. Kako da ga osetite? Da biste doživeli ovu vrstu orgazma, morate da budete veoma opušteni. Zato, započnite seksualnu igru dubokim disanjem iz donjeg dela stomaka. Nakon toga, izbor tehnika je samo na vama. Vaš partner može da vam pruži oralni seks ili da prstima stimuliše klitoris… Bitno je samo da voljno odložite orgazam. Istog trenutka kada osetite da se približava vrhunac, recite partneru da promeni pokrete. Zašto je to ”hot”? Precizno možete da kontrolišete pokrete i da odložite orgazam koliko to želite. Na ovaj način, seksualni odnos je duži i zanimljiviji, a orgazam koji ćete doživeti – izuzetno snažan.

 

 

Psihološki orgazam

Pojedine žene mogu da dožive orgazam bez ikakvog fizičkog kontakta. Psihološki orgazam (ili orgazam “fantazija”) prvi put je dokumentovan 1992. godine, kada je dokazano da se psihološka reakcija na orgazam indukovan fantazijom ne razlikuje od one koja nastaje kao rezultat fizičke stimulacije. Kako da ga osetite? Pojedine žene vole da čitaju seksi literaturu da bi postigle raspoloženje za seks, dok druge vole da se prisećaju svojih seksualnih iskustava. Pokušajte da se prisetite što je više moguće detalja vašeg poslednjeg seksualnog iskustva. Ili, kreirajte sopstvenu fantaziju, sa likovima i detaljima po vašem ukusu. Niko, a pre svega vaš partner, ne mora da zna ništa o tome. Uostalom, zato se to i zove fantazija. Zašto je to ”hot”? Za ovu vrstu orgazma uopšte vam nije potreban muškarac i, ako sve uradite kako treba, biće to najležerniji užitak.

 

 

Istovremeni orgazam

Nastaje kao rezultat istovremene stimulacije dva dela tela, zbog čega ovaj orgazam spada u kategoriju intenzivnih. Na primer, vagina i klitoris nalaze se pod kontrolom različitih nervnih sistema – pudendalni kontroliše klitoris, a karlični vaginu – zbog čega orgazam koji započinje u klitorisu postaje mnogo jači ako se kombinuje sa vaginalnom stimulacijom i obrnuto. Kako da ga osetite? Neka vaš partner istovremeno stimuliše G-tačku i klitoris, tako što će uvući tri prsta u vaginu, a mekim delom palca lagano masirati klitoris, i to kružnim pokretima. Zašto je to ”hot”? Dva orgazma u isto vreme? Pa, ko to još ne bi voleo!

 

 

Grudi (bradavica) orgazam

Verovali ili ne, moguće je doživeti orgazam samo stimulacijom bradavica! Mnoge žene kažu da postoji direktna veza između bradavica i klitorisa. Kako da ga osetite? To već zavisi od vas. Neke žene uzbuđuje kad im partner nežno, kružnim pokretima, dodiruje bradavice, druge vole dodir njegovog jezika, neke se pale na grickanje… Ako niste sigurni šta vam najviše odgovara, počnite od najblažih i najnežnijih dodira i postepeno ispitujte granicu svoje tolerancije na dodire, kao i uzbuđenja. Zašto je to ”hot”? To što će vaš partner provesti neko vreme mazeći vam grudi, ugodan je uvod u pravi seks, a povećava stepen bliskosti između vas.

 

 

Zona orgazam

Radi se o individualnom orgazmu. Neke osobe mogu da dožive orgazam ako im neko češlja kosu, liže ili ljubi vrat, sisa prste ili dodiruje butine! Kako da ga osetite? Prvo ćete morati sami da istražite svoje telo da biste otkrili erogene zone. No, uključite i partnera u ovu istraživačku misiji – to je, na kraju krajeva, deo zabave. Zašto je to ”hot”? Ako možete da doživite orgazam bez skidanja odeće, kako da se žalite na bilo šta?!

 

Tagovi: