Oslobodite se stega: Kako da budete zadovoljni i ispunjeni svojim seksualnim životom

by | 14 aprila, 2020
Ljubavni horoskop za 1. i 2. avgust:

Zdrav seksualni život nije samo stvar njegovog postojanja već njegovog kvaliteta. Prihvatite svoje želje a neka rezultat njihovog ostvarenja bude osećanje zadovoljstva i osnaženost. Mislite o njumu kao nečemu čime punit baterije

Možete da pojedete jabuku na dan u ime svog zdravlja ili možete da doživite orgazam: ove dve stvari jednako su korisne za telo, mada, uz jednu se itekako zabavljate. Studije pokazuju da seks može da ublaži glavobolju, poboljša san, produži životni vek i ojačati imunitet. Pored fizičkih parametara, redovan seks takođe može da poveća vaše samopuzdanje, smanji anksioznost, povećati zadovoljstvo poslom (stvarno!) i, naravno, približiti vas partneru. Da, to sve!

Prema istraživanju magazina Women’s Health i Men’s Health koje se baziralo na 1.467 osoba svih seksualnih orijentacija i starosnih grupa o tome šta rade u krevetu (ili tušu, automobilu …), oko 60 procenata žena je reklo da njihove želje obično ili uvek ibudu spunjene tokom seksa, u poređenju sa 72 procenta muškaraca sa istim odgovorom. Još gore, 24 posto žena priznalo je da želi da bude otvorene kada su njihove želje i potrebe u pitanju, ali im je teško da to otkriju svom partneru (8 procenata otkriva da ih nikada nikom ne bi rekle.) POGLEDAJ I: Stručnjaci savetuju: 6 načina da pomognete vašoj vezi da opstane tokom karantina

Dakle, ako ste jedan od onih dama koje nisu zadovoljne svojim seksualni životom, znajte da će se vaše zadovoljstvo povećati samo ako izrazite ono što vas uzbuđuje (ili ne).

Evo šta savetujemo:

Sporo i simreno pobeđuje u senzualnoj trci

Neka sve teče polako ako želite da podignte sve na viš nivo.

– Žene su poput lonca, a muškarci su kao mikrotalasna – kaže Megan Fleming, doktor medicine, psiholog i seksualni terapeut. Znači, u zavisnosti od vaše seksualne orijentacije, možda će vam trebati duže vremena nego vašem partneru da se uzbudite – to je 100% normalno.

Proširite predigru tako što će se sva „akcija“ dešavati iznad struka (pretvarajte se da ste ponovo u srednjoj školi) ili pokušajte senzualnom masažom (dodirivanje oslobađa hormone koji pomažu da budete baš u pravom raspoloženju), kaže Fleming.

seksualni život

Odbacite rutinu u krevetu, začinite svoj seksulani život

Svaka rutina (pa i ona omiljena) vrlo lako može da postane ustajala. Ako ste nesrećni, a ne volite da eksperimentišete, vreme je da promenite to. Razgovor sa pertnerom ne mora da bude komplikovan niti složen samo naglasite ono što biste želite da probate, kaže klinički psiholog Mariane Brandon.

Nema liste stvari koju želite da isprobate? Ona preporučuje gledanje filmova za odrasle kako biste otkrili šta vas uzbuđuje i šta biste smatrali prijatnim da isprobate, a zatim to pokažite vašem partneru da vidite njegovu reakciju. Seksi igirice su zlata vredne za vaš seksualni život: Brandon predlaže „da li bi radije …?“ kako biste se lepo „zagrejali“.

Ostvarite ono što želite tako što ćete biti iskreni

Jaz u orgazmu je priča stara kao i vreme, ali istinita. Istraživanja pokazuju da samo 18 procenata žena može dostići vrhunac penetracijom, zato slobodno zaposlite prste ili vibrator. Šta god da učinite, „ne glumite orgazam“, kaže Fleming, „jer tada vaš partner misli da vas zadovoljava ono što vam radi.“ PROČITAJTE: Trening i uživanje: Ova seks poza inspirisana je jogom

Dodajte vibriranja u spavaću sobu

Što više znate šta vam prija, imaćete bolji seks sa svojim plus-jedan. (P.S. Četvrtina muškaraca kaže da poseduje vibrator.) Koristite ono što preferirate i znate kao vodič za kupovinu vibratora, kaže seksualna terapeutkinja Holi Ričmond. Da li vam se sviđa jedan prst? Dva? Izaberite veličinu prema tome.

Ne budite kritični prema sopstvenom telu

– Ako vam se ne sviđa kako izgledate, prebacujte sebi to i razmišljate o tome tokom seksa to može veoma uticati na vaš seksualni život – kaže Fleming. Uzmite mantru iz joge/meditacije i fokusirajte se na „sada“ – zadovoljstvo koje vam telo može doneti a ne na samokritične (i netačne) misli.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.