Ponašanje partnera nakon seksa: Šta nam to govori?

by | 2 decembra, 2022
ponašanje partnera nakon seksa

Šta nam sve otkriva ponašanje partnera nakon seksa?

Često ponašanje partnera nakon seksa može poslužiti kao signal koji prilično precizno otkriva kako on doživljava vašu vezu. Istovremeno, žene često pogrešno tumače skrivene signale, verujući da je, na primer, spavanje posle seksa ili glad nakon odnosa loš znak.

 

Dekodiramo: Ponašanje partnera nakon seksa

 

On želi da jede

Nije neobično da muškarac odmah nakon seksa krene u kuhinju. Potrošio je energiju, kalorije i želi to da nadoknadi. U ovom slučaju je važno njegovo ponašanje – da li vas zove sa sobom, da li komunicira sa vama. Ako jeste, to je dobar znak. Istovremeno, partnerov apetit ne govori ništa o kvalitetu procesa koji se desio, jer je povezan sa mnogim drugim okolnostima, pa ovoj navici ne treba pridavati veliki značaj.

 

On zaspi

Obično to ukazuje na to da je čovek umoran, dao je sve od sebe, potrošio mnogo energije i kalorija. Ovo ne govori ništa o njegovom odnosu prema partneru, prerano je donositi zaključke. Vredi analizirati njegovo ponašanje ujutru – ako se probudi u dobrom raspoloženju, veseo, društven i otvoren, sve je u redu. Ali ako je loše raspoložen, pokazuje nezadovoljstvo, generalno pokušava da brzo ode, verovatno bi trebalo da uzvratite i prekinete kontakt.

 

Ide na tuširanje

U ovakvom ponašanju čoveka takođe nema nagoveštaja da mu se nešto nije dopalo. Često je ovo samo higijenska navika, koja je, inače, prilično korisna. Međutim, postoje i druge opcije: ako se muškarac obuče i ode odmah nakon tuširanja (ili vas zamoli da napustite njegov stan), verovatno nije raspoložen za nastavak veze. Ako se vrati u krevet nakon tuširanja, to može biti dobar znak.

 

Odmah ide kući

Ako odmah posle seksa skoči iz kreveta i počne brzo da se oblači, usput objašnjavajući da sutra mora da ustane rano, treba da nahrani mačku, prošeta psa… Tada presuda nije utešna – zanima ga samo seks, a osim toga, on u osnovi ima loše manire. Osim ako, naravno, niste unapred dogovorili seks bez obaveza. U ovom slučaju, ne bi trebalo da se uznemiravate i krivite sebe za bilo šta – takav čovek traži brza zadovoljstva i nije u stanju da izgradi čvrstu vezu.

 

On ostaje sa tobom

Ako muškarac ostane u krevetu, pokaže nežnost, razgovara sa vama, ostane preko noći ili vas zamoli da ostanete, to može ukazivati na to da njegov stav prema vama prevazilazi seks bez obaveza. On računa na više. Međutim, ovo ponašanje takođe može ukazivati na to da vaš partner samo uživa u druženju sa vama, ali ne planira ništa ozbiljnije.

 

Važno je reći da određeni markeri mogu ukazivati na odnos osobe prema vama i njegovim namerama, ali generalno je bolje da otvoreno razgovarate o tome šta se dešava između vas. Ako iz nekog razloga niste sigurni da ponašanje muškarca opravdava vaše očekivanja, ne treba gubiti vreme na samoanalizu i dešifrovanje sablasnih signala. Uvek stavite svoja interesovanja na prvo mesto.

Peopleimages/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.