Priručnik za roditelje: 5 saveta za seksualne odnose nakon porođaja

by | 5 maja, 2016

Nakon rođenja deteta, mnogim majkama je neprijatno da budu intimne sa svojim partnerima. Ipak postoji način da vaš seksualni život ponovo bude kao ranije…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Nakon rođenja deteta, trebalo bi da sačekate sa intimnim odnosima oko šest nedelja, međutim mnoge majke se ne pridržavaju tog pravila. Nekim ženama, zbog rada hormona, dojenja, nespavanja i umora, vođenje ljubavi nije na listi prioriteta. U tom slučaju, najbolje je da sačekate dok ne budete spremni na intimne odnose.

Pročitajte i… Seks zbog kog žale: 3 situacije kada se muškarci iskreno kaju

Ipak, ako ste jedne od onih koje ne žele da čekaju toliko dugo, nema razloga za brigu. I nakon porođaja vaš seksualni život može biti dobar, baš kao i ranije.
Možete uživati u vođenju ljubavi i kada vaša deca porastu, ali naravno postoje određena pravila kojih se morate pridržavati.

Pročitajte i… Tantrički seks: 7 saveta za duži i intenzivniji orgazam

1. Budite tihi

Ovo je najvažnije pravilo. Zaboravite na glasno stenjanje i senzualne uzdahe. Svaku želju svom partneru šapnite na uvo.

Još saveta za seksualne odnose nakon trudnoće pročitajte na sledećim stranama… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Dobro se pripremite

Ne zaboravite da zaključate vrata i pripremite sve što vam je potrebno za ljubavni čin. Iako je vođenje ljubavi ispod jorgana teško izvesti, bolje je malo se pomučiti nego dopustiti detetu da vas vidi u ovakvom izdanju.

Pročitajte i… Ženama nakon porođaja treba više od godinu dana da povrate seksepil

3. Budite kreativni

Ukoliko vaše dete još uvek ne zna da hoda, ne može mnogo da vas ometa. Međutim, kada dovoljno poraste, tada nastaje problem. Ne morate stalno biti u spavaćoj sobi, postoji još prostorija koje mogu da se zaključaju, te pustite mašti na volju.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Aktivirajte se

Nekada se desi da vam nakon porođaja seks uopšte ne zvuči primamljivo. Ipak, dozvolite partneru da vas ubedi u suprotno. Potrebno vam je da se setite da niste samo u ulozi majke. Ta neprijatnost koju možete osećati na početku, može trajati samo par minuta, a ukoliko vam se mišljenje ne promeni, u svakom trenutku možete prestati sa ljubavnim činom.

Pročitajte i… Seks pred kraj trudnoće ne ubrzava porođaj

5. Budite obazrivi i pedantni

Ne zaboravite da uklonite dokaze. Zaista ne želite da se susretnete sa dečijim pitanjima u vezi tih čudnih „balončića“ koje su pronašli.

Možda nećete moći da iskažete svoje uživanje zvučnim efektima ili budete spontani kao pre, ali i dalje će vam biti fantastično u krevetu sa partnerom. Seks je prirodna stvar i sem oslobađanja endorfina i stvaranja jače konekcije sa partnerom, tu je da vas seti da ipak imate još neke uloge, pored roditeljske.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.