Sa vama je sve u redu: Zašto je nekim ženama teško da dožive orgazam?

by | 21 septembra, 2022
ženski orgazam

Zašto žena nije obavezna da doživi orgazam – ovo bi svi trebalo da znaju!

Današnja kultura opsednuta je „srećnim završetkom“. Seks bez orgazma manje je vredan. A šta se događa ako vam je teško da dosegnete  vrhunac? Verovatno se najpre osećate čudno, a potom se razvija i krivica. Ovo je potpuno pogrešno!

Ljubavni romani, filmovi za odrasle, reklame za seks treninge naučili su nas da svaka pristojna, a još više nepristojna žena, treba da doživi orgazam. Njegovo odsustvo se kažnjava pridevom – „frigidno“.Dakle, hteli to ili ne, morate da duvate, stenjete, vrištite, grebete leđa do krvi, prikazujući neobuzdani orgazam – ili nešto nije u redu. Ali, šta kada orgazam uopšte ne postoji?  Sve je u redu sa seksom – osećate se lepo, uzbuđeni ste, prijaju vam dodiri, uživate i zadovoljni ste. Ipak, vrhunca nema, pa nema.

Šta sada? Pre svega – opustite se! Jer, sa vama je apsolutno sve u redu.

 

Zašto  je nekim ženama teško da dožive orgazam?

Istraživanja su jasna kao dan: 10-15 odsto žena uopšte ne doživljava orgazam tokom odnosa. To znači da, dok sedite sa još 9 drugarica, bar jedna od vas ima opisani problem. To i nije malo zar ne?

Upravo zato seksolozi napominju da su ovakve brojke normalne. U čemu je kvaka? U tome što ženski mehanizam orgazma ne zavisi samo od fizičke strane ljubavi, dodira, stimulacije i astmosfere. Za žene, psihološka komponentna je prilično važan faktor seksualnog života.

Normalna zdrava seksualno aktivna i zadovoljna žena može da doživi orgazam u 30-50 odsto seksualnih činova i to je već jako kul! Žena nije sposobna da doživi orgazam ako iza zida u susednoj sobi ima bolesno dete sa temperaturom. To je tako programirano po prirodi.

Da bi mogla da se opusti i doživi orgazam žena mora da se potpuno isključi iz sveta, a to znači da nema brige. Gotovo nemoguće, zar ne? Zato je jako važno da vežbate sa partnerom upravo na ovom segmentu – kako da stvorite pravu atmosferu u kojoj brige nestaju i vi ste opušteni.

Nametanje krivice u tome nikako neće pomoći, zato, važno je: zapamtite da niste u obavezi da doživite orgazam. Uživajte u ljubavi, orgazam će se već pojaviti.

peopleimages/gettyimagesplus

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.