Strahovi koji sprečavaju žene da uživaju u seksu

by | 31 januara, 2015

Postoji mnogo psiholoških razloga zbog kojih neke žene izbegavaju seks. Od straha i anksioznosti, pa do osećaja krivice i neiskustva, postoji puno prepreka koje utiču na žensko seksualno ponašanje.

Foto: FreeDigitalPhotos, marin

Foto: FreeDigitalPhotos, marin

Strah je mentalni fenomen koji ljude sprečava i ograničava da isprobaju nove stvari, stiču nova iskustva i napuste svoju zonu sigurnosti.

Pogledajte koje su to fobijama vezane za seksualni odnos koje se kriju u ženskom umu.

Strah od odbijanja

Žene, kao i muškarci, imaju problema sa samopouzdanjem. Ne osećaju se dovoljno privlačnim, a ovaj strah može biti toliko izražen da ne mogu normalno da komuniciraju sa suprotnim polom, kao i da započnu vezu i upuste se u seksualne odnose. Ne usuđuju se jer smatraju da nisu dovoljno zgodne, lepe ili seksipilne. Puno žena nije zadovoljno veličinom svojih grudi, celulitom, strijama. Plaše se uvreda i pošalica na račun njihovog izgleda, odbijanja i osećaja sramote.

Strah od poniženja

Mnogo žena koje tek počinju sa stvaranjem svojih seksualnih iskustava veruju kako se muškarci u polne odnose upuštaju samo kako bi zadovoljili svoje potrebe i zabavili se. Nakon što žena muškarcu pokloni ono najvrednije što poseduje, od njega očekuje ljubav i privrženost. Nažalost, mnogo muškaraca napusti ženu nakon što su proveli neko vreme zajedno, ostavljajući je u suzama i s osećajem srama i straha od poniženja.

Strah od neiskustva

Strah od neiskustva je još jedna prepreka s kojom se suočavaju pojedine žene. One brinu da će saznati kako ih partner ne može zadovoljiti i da će ih razočarati prilikom polnog odnosa. Ideja kako njihov partner možda pati od erektilne disfunkcije ili ima mali penis, brine mnogo više žena nego što mislite.

Sve ove strahove je moguće postepeno prevladati ličnim trudom. Muškarci moraju biti veoma pažljivi i nežni sa ženama koje se bore sa ovim strahovima. Pravi životni partner nikada neće dozvoliti da žena sama nosi težak teret ovih problema, već će pomoći svojom ljubavlju, potporom, razumevanjem i konstantnom komunikacijom. Ovo su ključne stvari za ozbiljnu i dugotrajnu vezu, i zdrav seksualni život.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.