Tantrički seks u 7 koraka

by | 26 maja, 2023
tantrički seks

Između posla, dece i drugih svakodnevnih stresora i obaveza, seks može početi da gubi važnost – sve manje je prioritet, sve više nešto što utiskujete u svoj život kad se ukaže prilika. I dok nema ništa loše u povremenom “na brzaka”, sporiji, duži seks može pomoći u podsticanju intimnosti, emocionalne veze i još više orgazama. Googlajte: tantrički seks.

Tantrički seks je onaj dug, spor, tip seksa koji “povezuje duše” koji daje prednost zadovoljstvu i povezanosti nad svim ostalim.

Zaintrigirani? Razgovarajte sa svojim partnerom o tome zašto biste želeli da probate tantrički seks (bilo da je u pitanju poboljšanje intimnosti, duži seks ili jednostavno uživanje u zabavnom, novom iskustvu).

Šta je tantrički seks?

Tantra je drevna hinduistička praksa, koja promoviše dublju intimnost korišćenjem daha, sporijeg dodira, energije i odloženog orgazma.

Seks ima tendenciju da daje prednost orgazmu nad svim ostalim, ali tantrički seks nije fokusiran na orgazam, tako da je odlična ideja za pojedince koji postižu orgazam prebrzo ili ga uopšte ne postižu. U srcu tantre su seksualni rituali koji podižu raspoloženje i pomažu vam da se povežete sa svojim partnerom. Partneri se fokusiraju jedni na druge kroz masažu, koja produžava i gradi uzbuđenje. Seksi, zar ne?

Kakvo je poreklo tantričkog seksa?

Danas se tantra smatra sinonimom za seks. Ali tantra je zapravo način života, a ne samo način seksa. Seksualnost je samo mali deo drevne prakse koja datira hiljadama godina unazad.

Filozofija tantre je prvi put razvijena u Indiji oko 6. veka. Krajnji cilj je uvek bio da se pomogne ljudima da pronađu prosvetljenje, duhovnu vezu i više stanje svesti. Sledbenici tantre veruju da svi ljudi imaju energiju, a kanalisanjem i cirkulacijom te energije mogu postati kreativniji, duhovniji i u jedno sa svojom okolinom i sa drugima.

Danas, kada stručnjaci govore o tantričkom seksu, oni zaista govore o neo-tantri — savremenoj, zapadnjačkoj verziji tantre koja se pojavila 1960-ih, inspirisana tim tradicionalnim tantričkim verovanjima.

Koje su prednosti tantričkog seksa?

Tantrički seks može koristiti svima, seksualno i emocionalno. Uopšteno govoreći, može pomoći vašoj vezi u spavaćoj sobi i van nje poboljšanjem intimne komunikacije. Takođe može da produži seksualni odnos, uči partnere da se opuste i lagano grade želju.

Spremni da počnete? Čitajte dalje za osnove tantričkog seksa.

Tantrički seks u 7 koraka

1. Postavite scenu

Stvorite atmosferu koja poručuje da je seks nešto posebno i različito od svakodnevice. Postavite sveće, pustite tihu muziku, šta god vam odgovara i ubacuje vas u posebno raspoloženje.

2. Počnite disanjem.

Baš kao i kod joge, tantra počinje sa udahom i izdahom i centrira se oko njega. Isprobajte ovaj metod: udahnite punim plućima kroz nos. Pri udisaju napunite stomak vazduhom. Zatim, na izdisaju, ispraznite stomak. Zamislite da gurate dah kroz karlicu, kolena i pod. Vežbajte tehniku trbušnog disanja nekoliko puta pre nego što je uvedete u seks, tako da postane automatski pokret.

3. Uspostavite kontakt očima.

Verovatno znate da kontakt očima podiže intimnost od nule do deset veoma brzo. Na kraju krajeva, zato se misionarski seks često smatra najintimnijim seksualnim položajem. Pa, postoji posebna vrsta tantričkog kontakta očima poznata kao gledanje u oči: tradicionalno, ovo radite gledajući u levo oko svog ljubavnika, ali možete pogledati u oba ako vam je to ugodnije.

4. Masirajte jedno drugo.

Na primer, možete zamoliti svog partnera da vam izmasira stopala dva minuta, a zatim ćete vi masirati partnera dva minuta. Uvek dajte partneru povratnu informaciju o tome šta vam odgovara i za čime žudite.

5. Obratite pažnju na kretanje svog tela.

Samo se fokusirajte na ono što osećate u ovom trenutku (za razliku od, recimo, razmišljanja o orgazmu za koji se nadate da ćete doživeti nekoliko minuta). Ovo je način da se mozak stavi u neutralan položaj.

6. Zauzmite položaj.

Za početak, možete isprobati tradicionalni tantrički položaj koji se zove „jab jum“ (takođe poznat kao položaj lotosa) koji može pomoći da se uskladi energija neophodna za snažnu tantričku ljubavnu vezu. Zamolite partnera da sedne na pod prekrštenih nogu. Dok ste okrenuti prema njemu, sedite mu u krilo i stavite noge oko njihovog tela. Ako je potrebno, možete staviti jastuk ispod leđa.

7. Odložite orgazam

Odlaganje orgazma znači dovesti sebe do ivice vrhunca, samo da biste se povukli i odložili. Kada osetite da ste blizu orgazma, trebalo bi da stanete i da počnete ponovo. Možete se naizmenično dizati jedno drugo do vrhunca, kliziti nazad dole, a zatim se ponovo vraćati ka orgazmu pre nego što se prepustite finalu vatrometa.

 

 

grindivals/istock/gettyimagesplus