Večno pitanje: Koliko dugo treba da traje seks?

by | 26 septembra, 2022
koliko dugo treba da traje seks

Nekome je uvek prekratko, neko voli „na brzaka“. Koliko dugo treba da traje seks?

Ovo je pitanje od milion dolara! Žene se, u principu, uvek zalažu za duži odnos, jer im je teže da postignu orgazam. Muškarci, pak, vole da odmah „pređu na stvar“. Pitanje je, da li se u odnos računa predigra ili smo vreme posle penetracije. A šta ćemo se drugim vrstama seksa, recimo, oralnim? Dakle, pitanje normalne dužine seksualnog odnosa sve je, samo nije jednostavno.

 

Koliko dugo treba da traje seks?

 

Prema seksolozima, postoje tri tipa odnosa kada  je u pitanju njihovo trajanje:

prekratak seks – to je onaj koji traje samo 1-2 minuta;

predugačak seks – onaj koji trahe od 10 do 30 minuta;

normalan seks – on traje negde između  7 i 13 minuta.

Na internetu možete pronaći mnogo anketa na temu trajanja seksa. Ako je verovati ovim mini istraživanjima, kod bračnih parova prosečna dužina seksa varira od tri do četiri minuta. A neki, naprotiv, vole da rastežu  i odlažu vrhunac. Tada prosečan odnos traje od pet do sedamnaest minuta.

 

Šta kaže nauka?

 

Neka malo ozbiljnija istraživanja pokazala su da je prosečnom muškarcu dovoljan samo jedan minut da postigne orgazam. Sve preko toga jeste njegov pokušaj da pojača intenzitet orgazma ili da zadovolji partnerku.

Tradicionalna medicina kaže da trajanje seksa treba da bude od 5 do 15 minuta da bi se ostvarili zdravstveni benefiti. Istočnjački medicinari, pak,  kažu da trajanje polnog odnosa treba da bude najmanje 30 minuta.

 

Od čega zavisi dužina odnosa?

 

Dužina odnosa, naravno, najviše zavisi od fiziologije partnera – osetljivosti penisa i strukture vagine. Predigra igra važnu ulogu. Ako je duga, muškarac će brže postići orgazam.

Sledeći faktor koji utiče na trajanje polnog odnosa je emocionalno i psihičko stanje partnera. Ima dana kada je žena umorna ili ima unutrašnje brige, a muškarac zbog toga ne može da se koncentriše.

Ako želite da produžite seksualni odnos, seksolozi preporučuju upotrebu tehnike stop-start. Drugim rečima, to je odlaganje orgazma. Kada vi i vaš partner osetite da se približavate vrhuncu, potrebno je da zastanete na neko vreme, a zatim, kada se ovaj osećaj smiri, nastavite.

 

Kuzmich studio/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.