Voda za bolji libido: Kako dehidratacija može da uništi vaš seksualni život

by | 19 avgusta, 2014

Da li osećate da je vaš seksualni život krenuo nizbrdo? Ako ste primetili da vam ponestaje strasti u spavaćoj sobi, a ne možete da shvatite zašto, odgovor bi mogao da se krije u dehidrataciji.

Nuoc-va-tap-luyen-3-600x400

Moguće je da je vašem organizmu nedostaje tečnosti, čak i ako ne osećate žeđ. Naime, žeđ je samo jedan od simptoma dehidratacije, a postoje i drugi načini na vam telo to govori. Jedan od njih je i smanjen libido.

Ako osećate da su vam usta suva, ako vam se mišići brže zamaraju nego inače, ili ako vam je suva koža, sve to mogu da budu signali dehidratacije.

Dehidratacija može da izazove suvoću vagine, umor, glavobolju i razdraženost, a to su ujedno i stvari koje „ubijaju“ i seksualnu želju.

Stručnjaci ističu i da je hidratacija važna za žene i jer potpomaže lučenje vaginalnih sokova i olakšava dostizanje orgazma. Sa druge strane, dehidratacija znači i da se manje kiseonika doprema do seksualnih organa.

Prema istraživanjima, organizmu je u proseku neophodno oko 1,5 litara vode dnevno, odnosno oko šest čaša. A kako da znate da ste popili dovoljno tečnosti? Proverite svoju mokraću. Ako je tamnija, popijte još vode.

Autor: Life Content, N.R.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.