Yoga i sex: 8 yoga poza koje će seks učiniti boljim

by | 25 januara, 2023
Yoga i sex

Claire Grieve (Kler Griv) je veoma poznata međunarodna specijalistkinja za yogu, terapeutkinja za istezanje i spisateljica na temu wellnessa. Iako možda nismo nikada o tome razmišljali, ako se yoga i sex ukombinuju, ume da bude veoma uzbudljivo.

Yoga i sex: idealna kombinacija

Yoga vam pomaže da stupite u kontakt sa svojim telom i da vam pojača doživljaj tokom sexa. Ona se fokusira  na vaše telo, ali i na emocionalno prisustvo. Takođe, različiti yoga položaji mogu učiniti vaš seksualni život uzbudljivim. Pa da vidimo koje su to yoga poze poželjne u secu.

Poza mačka-krava

Počnite na sve četiri i polako izvijte leđa prema gore, zatim donji deo leđa spustite na dole. Ova poza ima za cilj aktiviranje karličnog dna, što pomaže u postizanju jačih orgazama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reika (@reikayoga)

Pas okrenut na dole

Ova poza povećava protok kiseonika kroz vaše telo, a takođe pomaže u oslobađanju od stresa istezanjem mišića. Zahvaljujući ovoj pozi, pronaći ćete svežu, živahnu energiju. Ruke postavite na tlo u širini ramena, a noge držite što je ispravljenije moguće. Duboko dišite dok pritiskate ruke u prostirku i držite repnu kost podignutu.

yoga i sex

fizkes/GettyImagesPlus

Poza guštera

Yoga i sex se savršeno uklapaju u pozi guštera. Ova poza otvara kuk, što povećava fleksibilnost i takođe pomažu da se oslobodite bilo kakve ustajale emocionalne energije. Iskoračite desnom nogom napred i spustite podlaktice na tlo i držite zadnju nogu ispravljenu. Ako vam je poza previše zahtevna, ne morate se spustiti skroz do podlaktica.

Yoga i sex opkoračenje

Ova poza otvara unutrašnju stranu butina u područje prepona. Ona aktivira vašu sakralnu čakru koja je enregetski centar za seksualnost. Sedite raširenih nogu i polako se nagnite napred. Obe podlaktice oslonite na tlo. Osetićete istezanje duž unutrašnje strane butine, ali zaustavite se ako osetite oštar bol.

Poza orla

Koristeći ovu pozu u spavaćoj sobi učiniće vas prisutnijim i svesnijim. Stojte uspravno i podignite levu nogu. Zakačite je iza desnog lista i spustite se u položaj čučnja. Zatim povucite ruke paralelno ispred i zakačite desnu ruku ispred, hvatajući dlanove.

 

Poza: Srećna beba

Ova poza takođe otvara kuk koji pomaže vašem emocionalnom oslobađanju i povećanju fleksibilnosti. Yoga i sex ponovo zajedno otvaraju vaš energetski centar za seksualnost. Lezite na leđa sa savijenim kolenima. Uhvatite spoljnu stranu stopala i pustite da vam kolena padnu malo šire od torza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alysse (@yogi.grim)

Poza sveće

Prilikom ove poze, možete koristiti i stalak za ramena kako biste oslobodili napetost iz donjeg dela tela. Lezite na pod sa savijenim kolenima. Postavite ruke na pod o sa obe strane u istoj ravni.  Rukama podržite donji deo leđa i ispružite noge pravo do plafona.

Poza pluga

Ova poza je slična sa svećom. Ona treba da pomogne da vaša kičma bude fleksibilna. Uradite prvo pozu sveće, a potom iz te poze polako pomerajte noge iza glave. Neka vam cilj bude da stavite nožne prste na pod. Ruke postavite ravno sa dlanovima na dole.

Yoga i sex

fizkes/GettyImagesPlus

Yoga i sex su idealni da podstaknete dublju konekciju sa svojim partnerom. Izvežbajte ove poze neko vreme pre nego što ih isprobate sa partnerom. Uostalom, ne samo da ćete uživati u novim seksualnim iskustvima, već ćete i brinuti o svom telu i duhu.

Artem Peretiatko/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.