Categories Moda

Color-blocking – Trend za odvažne devojke od stila

Color-blocking je trend koji je ove sezone obradovao smele devojke od stila. Reč je o trendu koji poziva na kombinovanje potpuno suprotnih boja, za koje je do sad važilo modno pravilo: Nikako zajedno! Upravo izazovnost ovog trenda, učinila ga je omiljenim među IT devojkama.

@atlantic-pacific

Boja koju uglavnom nose odvažne žene, koje žele da osete tuđe poglede na sebi svakako je crvena. Sa druge strane, roze boja je simbol lepršave, romantične i ženstvene prirode. Upravo spoj ove dve, na prvi pogled nespojive boje, doneće odevnu kombinaciju koja u isto vreme odiše elegancijom, samopouzdanjem i ženstvenošću, što su upravo kvaliteti, koje svaka od nas želi da istakne kroz svoj stil.

Osnovno pravilo color-blockinga je da prilikom kombinacije boja, ukoliko imamo tri odevna predmeta, dva moraju biti identične nijanse iste boje, dok treći mora biti kontrast dominantnoj boji, koju nosimo. Ukoliko nijanse iste boje nisu približne, ceo look će dobiti potpuno drugu konotaciju i umesto in, vrlo lako može postati out, zato je zaista važno da pažljivo kombinujete boje.

@fromluxewithlove

Kada jednom savladate nijansiranje, ovaj trend će vam postati omiljen, jer će vam svakodnevno pružati mogućnost eksperimentisanja i poigravanja sa modom i omiljenim odevnim komadima.

Foto: @keikolynn

Pročitajte i…Luksuzne kombinacije boja, koje svakom vašem outfitu daju dozu prefinjenosti i elegancije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA