Čuvena haljina Marylin Monroe ponovo u fokusu: Kako je uopšte došlo do ove ideje i u kom stanju ju je Kim vratila?

by | 16 juna, 2022
Čuvena haljina Marylin Monroe

Čuvena haljina Marylin Monroe bila je izbor aufita Kim Kardashian na ovogodišnjoj Met Gali.

I upravo je Kim bila u žiži javnosti kada se u toj haljini pojavila na Met Gali. Iako je od tada prošlo mesec dana, haljina i sama Kim ponovo su u fokusu, a razlog je stanje u kojem je Kim ovu haljinu vratila.

Čuvena haljina Marylin Monroe

Kim je, mesecima pre Met Gale, poslala zahtev da nosi ovu čuvenu haljinu koju je, Maryin nosila kada je pevala rođendansku pesmu predsedniku Johnny F. Kennedyju 1962. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @lafemmemerveilleuseinvisible


Odbor je danima razmišljao da li da Kim pruži ovu priliku, a onda je rijaliti zvezda imala dve probe haljine. Ispostavilo se da njena građa nije pogodna, ali je Kim odlučila da za kratko vreme smrša, ne bi li uspela da je obuče. I tako, zvezda se na Met Gali pojavila u ovom nacionalnom blagu.

Stanje haljine nakon Met Gale

Haljina se inače, oko šest decenija, čuvala u posebnim uslovima, u zamračenom trezoru u kojem je temperatura od 68 stepeni a vlažnost vazduha od 40 do 50 procenata. Haljinu je 2016. godine otkupio Ripley muzej „Verovali ili ne“  za preko 4,8 miliona dolara.

Kada je, nakon Met Gale, haljina vraćena muzeju, primećena su velika oštećena. Pored toga što je cibzar pokidan, materijal se na nekoliko mesta iscepao, oštećene su trake za ramena, a fali i nekoliko perlica, kao i deo čipke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Marilyn Monroe Collection (@marilynmonroecollection)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Marilyn Monroe Collection (@marilynmonroecollection)

Pričali smo i sa Kim i sa njenim timom kako bismo osigurali samu haljinu. Ona nikada nije bila sama sa Kim i uvek je bio prisutan i predstavnik muzeja. Sve vreme smo brinuli da se haljina ne ošteti, izjavila je Amanda Joiner, predsednica odseka za publicitet Ripley muzeja.

Kako je nakon Met Gale preneo magazin Vogue, Kim je haljinu nosila svega nekoliko minuta, pre nego što se presvukla u repliku.

Imam ogromno poštovanje prema haljini jer je deo američke istorije. Nikada ne bih sedela niti jela u njoj da je ne bih oštetila. Neću nositi body mejkap kao što obično to radi,. Sve će biti dobro isplanirano i vežbaću hodanje uz stepenice, izjavila je pred Met Galu.

Ipak, kada su se na društvenim mrežama pojavile fotografije oštećene haljine, Kim je naišla na osudu javnosti.

 

lepotaizdravlje.rs Dimitrios Kambouris / Staff via Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.