Da li će ovo biti najpopularnije čizme za jesen?


Za trend takozvanih čarapa – čizama možemo zahvaliti braći Gvasalia koji stoje iza velikog modnog brenda Balenciaga. Oni su prvi zasejali novinu u svetu obuće, koja se primila i narasla do velikih razmera. Ove neobične čizme će, po svemu sudeći, biti najpopularnija obuća za jesen.

Foto: Getty Images, Balenciaga

Dolaze u više verzija – kao varijanta iznad kolena, do sredine listova ili iznad članaka. Mogu imati veoma visoku petu ili takozvanu kitten heel u stileto ili blok izdanju. Izrađene su od elastičnih materijala, a vrlo često im je godnji deo urađen tako da zaista podseća na čarapu. Čarapa – čizme su najčešće špicaste, ali se mogu naći i zatupasti kao i modeli sa četvrtastim vrhom.

Nakon što je Balenciaga izbacila svoju verziju i drugi dizajneri su počeli da prihvataju, i na svoj način interpretiraju trend. Sledeći logičan korak bio je lansiranje od strane komercijalnih brendova. U kopiranju ovog trenda prednjači Zara, ali ni drugi nisu izostali. U galeriji pogledajte kakvi se modeli već mogu nabaviti, iako ne sumnjamo da nas čeka još dosta iznenađenja kada su čarapa – čizme u pitanju.

Pročitajte i…Sve u paru: Evo kako će se nositi nakit u novoj sezoni

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.