Demode zimska obuća za sezonu 2022/23: Ovo su prave ubice stila!

by | 2 novembra, 2022
Demode zimska obuća

Predstavljamo vam koja je to demode zimska obuća, ako je verovati renomiranim dizajnerima. 

Moda je ciklična – ono što se pre samo jedne sezone smatralo antitrendom, na primer,  duboke čizme, sada je ponovo u modi, a možemo ih videti u kolekcijama „Prada“ i „Miu Miu“. Ali postoje kategorije cipela koje definitivno ne treba uzeti u obzir za kupovinu, jer u narednim godinama neće izgledati relevantno. Štaviše, jedna pogrešna stilska odluka – i ceo look će izgledati zastarelo, nebitno i potpuno pokvariti utisak o vama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa (@vieffestyle)

Pre kupovine novog para obuće, važno je da analizirate svoju garderobu kako biste razumeli šta vam zaista nedostaje i upotpunili je samo relevantnim i kvalitetnim cipelama. Evo spiska pet najzastarelijih modela na koje svakako ne treba da obraćate pažnju.

Demode zimska obuća

Suede „čarapa“ čizme

Ove čizme više nisu relevantne. Ako zaista želite da kupite čizme preko kolena, onda je bolje izabrati model sa širokim vrhom. Istovremeno, ne bi trebalo da kupujete uske modele koji će se preklopiti na nogama. Prvo, oni apsolutno neće ukrasiti vaš look, već će, naprotiv, smanjiti celokupni utisak. I drugo, ovo je apsolutno nepraktična stvar, jer takve čizme preko kolena možete kombinovati samo sa uskim suknjama ili haljinama i ne možete ih nositi sa širokim pantalonama, bermudama i drugim skomadima  koje su sada u trendu.

Demode zimska obuća- čizme do sredine kolena

Vredno je napustiti usku osovinu u bilo kojoj obući, posebno u čizmama sa malim potpeticama. Zimske cipele treba da imaju široku petu. Ako želite da kupite čizme do sredine kolena ili gležnjače, onda sve moraju biti široke. U suprotnom, look neće samo izgledati zastarelo, već će vas i vizuelno skratiti.

Bilo koja zimska obuća sa prekomernim dekorom

Ovo se odnosi na bilo koji dekor: kamenčići, šljokice, lanci, kaiševi, dugmad i tako dalje. Prvo, takve cipele su potpuno nefunkcionalne, teško ih je kombinovati i moraćete posebno da kupujete stvari isključivo za njih. Drugo, jednostavno su nepraktične. Zima kod nas obično je hladna i podrazumeva i sneg i kišu, A naravno, sve ovo utiče na stanje cipela. Sav dekor će jednostavno biti upropašćen, istrošen i vrlo brzo postati neupotrebljiv, što će izgledati neuredno. Bolje je kupiti nekoliko pari visokokvalitetnih, neukrašenih cipela koje će pristajati uz sve, nego kupiti mnogo ukrašenih i sofisticiranih parova koje nemate uz šta da nosite.

Demode obuća za zimu- gležnjače na platformu ili štiklu

I ovde morate biti veoma oprezni prilikom kupovine. Sada na tržištu definitivno postoje trendi modeli ovog tipa, ali najčešće su to gležnjače na platformu  koje izgledaju zastarelo. Bolje je ne ulagati u takve modele, kako ne bi kasnije požalili kupovinu.

Ako i dalje želite da kupite gležnjače sa platformom ili sa visokom petom, onda bi trebalo da ona bude široka, kao u modelima iz najnovijih kolekcija „Versace“, „Prada“ ili „Valentino“.

Grube čizme

Ova obuća je osnova svake garderobe. Uvek se preporučuje za kupovinu, ali samo ako nemaju dodatne ukrase. Često možete videti modele sa nitnama, kaiševima i drugim ukrasima ove vrste. Ako kupujete crne kožne grube čizme, važno je da nemaju dodatne detalje.

U idealnom slučaju, kupite crne obične grube čizme na visoku platformi sa pertlama. Ovo će to biti savršena osnova u vašoj garderobi – izgledaće skupo i elegantno.

 

Njihovo veličanstvo čizme: 5 modela zbog kojih jedva čekamo sneg

Lepota i zdravljeASashka/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Voyagerix/iStock/Getty Images Plus via Getty Imahes; fortton/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; MishaBeliy/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.