Detaljan šoping vodič: Kako da odaberem savršene farmerke?

by | 2 februara, 2022
kako da odaberem savršene farmerke

Odabrati savršene farmerke nije nimalo lako, naročito ako pokušavate da ostanete u trendu. Da li odabrati skinny ili boot cut? Visok ili srednji struk? Šta te oznake uopšte znače? I, pitanje za milion: kako da odaberem savršene farmerke?

Na sva ova pitanja spremili smo vam odgovore u našem vodiču.

Kako da odaberem savršene farmerke?

Tri su ključne tačke o kojima morate odlučiti pre nego što kupite pantalone. Ma, pre nego ih uopšte probate. Te tačke su: visina struka, model i boja farmerki. (Pročitajte i: Zaboravite na skinny jeans! Zvonaste nogavice opet su u trendu)

Kakav mi struk farmerki odgovara?

Uzak struk je želja svake žene. Evo kako da odaberete struk farmerki, a da one istaknu najbolje i sakriju nedostatke.

Nizak struk (low rise)

Ovaj tip farmerki odgovara zaista malom broju srećnica. Nosite ga samo ako ste vitki, a obdareni oblinama ili ako ste čisto atletske građe. Pritom, obavezno vodite računa da vam veličina bude odgovarajuća. U suprotnom, moglo bi se dogoditi da vam spadaju, ili da se stvori „šlauf“ kada sednete.

Struk srednje dubine (mid rise)

Ako ne znate šta ćete, tražite baš ovu oznaku. Ovaj tip je pogodan za većinu žena, jer pruža podršku i formu u predelu zadnjice i donjeg stomaka. Istovremeno, on ipak ističe struk dovoljno da cela odevna kombinacija zadrži formu. Pogodan je za sve tipove građe.

Visoki struk (high rise)

Ako imate atletsku građu ili ste građeni kao peščani sat, ovo je idealno za vas. Visoki struk takođe može da pomogne da kontrolišete donji stomak, ali je, u ovom slučaju, jako važno da ga ne kombinujete sa kratkim ili upasanim bluzama. Ova kombinacija je dobra, samo ako donji stomak stavljate pod kontrolu i podalje od pogleda.

Koji mi model farmerki odgovara?

Ovo je najznačajniji trenutak kupovine: koji model farmerki ćete odabrati? Šta to tačno odgovara vašoj građi? (Pročitajte i: Da ne bude kajanja: Izbegnite greške prilikom kupovine farmerki)

Široke farmerke (boyfriend)

Kako upariti: Ovo su farmerke širokih nogavica, koje podsećaju na muške modele. Njih uparujte sa blejzerima i štiklama i birajte uže gornje delove.

Kome odgovaraju: odgovaraju ženama atletske građe ili onima okruglastog tela, sa problematičnom zonom stomaka.

Ravne nogavice (straight leg)

Kako upariti: ovo su rođake skinny farki, ali dozvoljavaju da vaše telo ima po koju manu. Mogu se kombinovati bukvalno sa svime. Dobre su u kombinaciji sa običnom majicom i baletankama, ali i sa štiklama i izrezanom bluzom.

Kome odgovaraju: žene koje su građane poput peščanog sata, one sa problematičnom zonom stomaka, ali i one dečačke građe mogu nositi ove farmerke.

Zvonaste nogavice (boot cut)

Kako upariti: zvonaste nogavice idu odlično na štikle, ali i na gležnjače. S obzirom da one zaista ističu donji deo figure, olakšan je izbor gornjeg dela odeće. Možete izabrati bukvalno bilo šta. Jedino bi trebalo izbeći predimenzionirane dukseve.

Kome odgovaraju: figura peščanog sata, kao i žene sa jakim kukovima a malim grudima, obožavaće ove farmerke. One su stvorene i za žene sa pozamašnom zadnjicom. (Pročitajte i: Trendovi u uličnoj modi za 2021. godinu: Ovo ćemo želeti da nosimo)

Zvonarice (flared jeans)

Kako upariti: za razliku od boot cut farki kojima se nogavice samo pri dnu šire, ovo su prave, pravcate zvonarice sa Vudstoka. Jedno vreme bile su zaboravljene, a sada se vraćaju u punoj snazi. Prpeoruka je da se one sa predimenziranom ili strukiranom odećom.

Kome odgovaraju: Ovde su opet u dobitku žene čije telo ima oblik kruške ili peščanog sata, a ni zadnjice nisu na odmet. Ko kaže da žene sa oblinama nemaju šta da obuku?

Uske farmerke (skinny jeans)

Kako upariti: one vam ne menjaju figuru, samo su uže pri članku nego ijedne druge farke. One su savršene za uparivanje sa oversajz odećom, sa širim komadima. Trebalo bi se igrati volumenom gornjeg dela odeće kako bi se postigao željeni utisak, a sve u zavisnoti od vaše telesne građe.

Kome odgovaraju: ruku na srce, odgovaraju samo mršavicama. Ali, pošto ih svi volimo, postoji jednostavno pravilo kako da ih nosimo a da ne izgledamo vulgarno. Za krupnije žene i žene sa oblinama zlatno pravilo je tamni skinny.

Koju boju džinsa da odaberem?

Kada ste odabrale model farmerki i adekvatan struk, sigurne ste da će vam dobro stojati. Važno je i da prilagodite boju farmerki, pre svega prema prilici za koju ih birate.

Tamne farmerke

One su stvorene za gotovo sve tipove telesne građe. Krupnije žene bi trebalo da traže tamno plave i crne farmerke. Ostale mogu i za nijansu svetliji džins.

Svetle farmerke

Ovo su boje koje možemo nositi kad god poželimo i nakoju god građu (izuzev izuzetno krupne) želimo. Jedno je pravilo: što je svetliji ili ispraniji džins to je kombinacija više „kežual“ a to znači nepodobna za neke prilike.

Obojeni džins

Farmerke u boji su odlične za proleće i leto. Ako birate, gledajte da se orijentišete ka farmerkama maslinaste boje ili boje vina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.