Kako izabrati torbu prema tipu građe: Kompletan vodič

by | 26 jula, 2022
Kako izabrati torbu prema tipu građe

Otkrivamo vam kako izabrati torbu prema tipu građe, tako da vam ovaj komad savršeno pristaje uz svaku priliku. 

Kada biramo na primer farmerice, svakako obraćamopažnju na milion sitnica: kgde se nalaze džepovi, kakvi su šavovi sa strane, koja je dužina nogavica… Isti je slučaj i sa biranjem kupaćeg kostima, haljine, pa čak i naočara za sunce.

Ali malo je verovatno da ste ikada obraćali istu pažnju na torbe. Ako je kvalitetna i ako se uklapa u odevne kombinacije, svakako je vredna novca. Međutim, tašna sama po sebi može i te kako da nam naglasi figuru ili pak da naglasi naše nedostatke. Evo na šta obratiti pažnju sledeći put, prilikom biranja modela torbe.

Kako izabrati torbu prema tipu građe

  • Ako su vam ramena šira od kukova, vaša građa je u obliku obrnutog trougla.
  • Ukoliko su vam struk i ramena uži od kukova, kruška je vaš oblik građe.
  • Ramena, struk i kukovi iste širine- pravougaoni tip građe.
  • Za oblik jabuke je karakterističan širi struk, a uža ramena.

Obrnuti trougao

Birajte tašne dužih kaiševa kako bi se ceo look ujednačio. Možete nositi i torbe preko ramena. Što se veličine tiče, birajte srednje velike torbe, ni premale ni prevelike.

Jabuka građa

Niske dame koje imaju naglašene grudi (i stomak) bi trebalo da biraju strukturanije modele tašni. Stoga birajte pravougaonike, kocke, a izbegavajte okrugle torbe kao i rančeve.

Devojke krupnije građe bi takođe trebalo da izbegavaju male torbe, a da biraju one veće, kako bi tašna bila u skladu sa proporcijama tela.

Oblik kruške

Duže tašne, do bokova, naglašavaju veličinu zadnjice, pa takve tašne izbegavajte. Kaiš ne bi trebalo da pređe liniju struka. Isto tako, ukoliko imate manje grudi (što je slučaj s većinom devojaka ovog tipa građe) birajte damske tašne, s kratkim kaiševima, koje se nose do pazuha. Time ćete vizuelno povećati grudi.

Peščani sat

Ovo je najzahvalniji tip građe i vama svaki model i dužina torbe dobro pristaju.

Kako izabrati torbu prema tipu građe- saveti za kupovinu

  • Ne nasedajte na ekstravagantne modne trendove, oni često dobro izgledaju samo na reklamama
  • Ne kupujte torbu preko Interneta ako tamo nisu navedeni njeni tačni parametri. Na slici sve torbe izgledaju otprilike isto
  • Isprobajte torbe u prodavnici baš kao odeću, i nemojte ih uzimati na osnovu njihove vizuelne lepote. Stavite je uz telo, okrećite se i obratite pažnju šta torba naglašava a šta prikriva
  • Razmislite unapred sa čime ćete je nositi. Neki primerci su lepi sami po sebi, ali potpuno beskorisni u svakodnevnom životu. Imajte na umu šta ćete sve nositi u torbi i da li ona ima dovoljno prostora.
  • Razmislite o svom načinu života. Ako 90% vremena provodite sa dečijim igračkama onda torba sa šljokicama baš i nije pravi izbor zar ne?
  • Kada raspoređujete budžet, odvojite novac za kvalitetnu torbu koja će biti pogodna za svakodnevnu upotrebu.

 

Lepota i zdravlje Gareth Cattermole / Staff via Getty Entertainment; Jesse Grant / Stringer via Getty Entertainment;

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.