Categories Moda

Kako to izgleda kada moda postane Fun Fun

Naš dugogodišnji saradnik, stilista, umetnik i DJ Srđan Šveljo na nedavno završenom “Fashion Selectionu” prikazao je kolekciju “Remix”. Pitali smo ga zašto ju je baš tako nazvao i zašto mu je važno da ga ono što radi ujedno i zabavlja

“Life is too short to be normal!”, poručuje jedan od natpisa sa Srđanovih maštovitih komada, koji bismo rado nosili. Njegov modni stil fuzija je najrazličitijih elemenata. Zato ćete na modelima videti i muzičke ili modne ikone, poput Dejvida Bouvija ili Karla Lagerfelda, zatim ćete prepoznati pank uticaje, a onda će vas iznenaditi motiv sa goblena. U Srđanovoj modnoj interpretaciji sve to postaje smeliji, zabavniji, razigraniji odraz njegove stvarnosti.

“Već godinama se na razne načine zabavljam kroz muziku, modu, umetnost”, kaže Srđan, koji je poznat i po odličnim kolažima (obratite pažnju na kolaž uz rubriku “horoskop” u štampanom izdanju magazina “Lepota i zdravlje”!). “’Fun Fun’ je pravo ime za ono što radim i živim. Ono što me inspiriše kada seckam elemente iz časopisa da bih ih sklopio u kolaže – to isto je urađeno i za kolekciju ‘Remix’. Vintidž komade remiksujem (baš kao što se to radi sa poznatom pesmom da bi se osvežila i opet postala hit) dodavanjem elemenata sa drugih vintidž komada i tako dobijam nešto potpuno novo, zabavno i drugačije u odnosu na sve što se može videti na ulici. Moja moda kao i stajling koji inače radim nisu mainstream, oni su pre svega odraz slobode, avangarde, različitosti i lepote koja je tu ispred nas, ali je ne vidimo!”

A mi, svakako, želimo da istakemo i pohvalimo još jedan aspekt ovakvog njegovog pristupa: održivost, jer Srđan vraća u život odbačene komade pretvarajući ih u nosivu umetnost.

Zanimalo nas je koji su lajtmotivi kolekcije “Remix” i koju poruku ona šalje? “Džins jakne kao večni komad + crni sako”, kaže Šveljo. “A ‘Remix’ je tu da ohrabri i oslobodi od stega, predrasuda i ograničavajućih uticaja. Ova kolekcija je podstrek ljudima koji žive modu da počnu najzad da se igraju, raduju istoj, budu ono što jesu a ne što drugi očekuju od njih, i da tako i izgledaju!”

Srđana potražite na @funfunart @srdjansveljostyle i, naravno, u svakom broju štampanog izdanja u rubrici “Urban Look”!

Kompletnu reviju možete pogledati u videu ispod:

Piše: Jasmina Ubiparip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA