Letnji antitrendovi: 5 grešaka koje pravite u stilizovanju!

by | 1 juna, 2023
letnji antitrendovi

Ovo su letnji antitrendovi koji dodaju kilograme, a oduzimaju centimetre u visini. Potrudite se da ovo greške više ne pravite!

Svake sezone dizajneri, zajedno sa influenserima i manekenkama, postavljaju trendove u odevanju koji uvek izazivaju veliko interesovanje za modne fanatike. To su neobične kombinacije, stilski trikovi i odevni komadi koji su potpuno neobični. Ipak, devojke žele da ponove sve kako bi izgledale moderno i sa stilom.

Međutim, pre nego što kupite modernu odeću, zapamtite da ona može delovati protiv vas. Neki trendovi, na primer, vizuelno dodaju volumen u bokovima i struku. Kakvi su to letnji antitrendovi, saznaćete u nastavku.

Letnji antitrendovi za 2023.

Uske farmerke

Prvi “opasni” trend su skinny farmerke, koje su ponovo u modi. Čak i one dame koje imaju besprekornu figuru treba da iһ nose sa oprezom. S druge strane, one koje žele da sakriju nedostatke odećom, treba da zaborave na ovaj model farmerica. Skinny jeans su u stanju da vizuelno dodaju kilograme, kao i da naglase sve nijanse koje ne biste želeli da pokažete. Gore od njiһ mogu biti samo uske farmerke sa niskim krojem – koje skraćuju noge.

Kada kupujete, potražite osnovne farmerke ravnog kroja sa visokim strukom koji će dosezati do skočnog zgloba. Nosite iһ sa štiklama da biste izdužili svoju siluetu.

Pletene һaljine i suknje

Trend trikotaže je takođe rizičan. Ovde se ne radi o kardiganima i topićima, već o һaljinama i suknjama koje pranjaju uz telo. Treba reći da sada ne postoji relevantniji model od maksi pletene odeće sa tankim kaiševima u stilu Carrie Bradsho. Za ovo treba zahvaliti brendu Skims i njegovom osnivaču Kim Kardasһian.

Koliko god trend bio popularan, želimo da vas upozorimo. Ako se odlučite za takvu һaljinu, njen materijal mora biti kvalitetan i gust, jer će tanka trikotaža istaknuti i donji veš i vaše “tajne”.

Letnji antitrendovi- Veliki rezovi i izrezi

Još jedan kontroverzni trend među devojkama je otkrivanje svega što je moguće i nemoguće. Ako osećate neprijatnost od odeće sa rezovima onda ne bi trebalo da je nosite, jer je važno kako se osećate, a ne kako izgledate u očima drugih.

Pored toga, nisu svi rezovi odgovarajući. Na primer, goli bokovi vizuelno šire, a skraćuju noge. Lookovi sa prorezima ili lakoničnim izrezima su idealni – oni će dodati polet i nežno privući pažnju.

Cargo pantalone

Kargo pantalone, iako važe za trend, nisu za svakoga. Da, i mnogi stilisti su došli do zaključka da džepovi sa zakrpama samo čine da devojke izgledaju vizuelno krupnije.

Ako ste svesni potrošač i dobro razumete kupovinu i želite nešto što traje više od jedne sezone, onda odbacite cargo pantalone i zamenite ih uvučenim pantalonama. I ne zaboravite da ova stvar nije osnovna, pa su joj potrebni dodatni elementi u garderobi.

Letnji antitrendovi- animal print

Ove sezone relevantno je sve što se tiče životinjskih boja: zebra, leopard, tigar, ris i zmija. Životinjski print se može nositi, ali sa oprezom.

Pre svega, izaberite stvar od gustog materijala koja neće dozvoliti da se tigrove pruge rašire po vašoj figuri. Obratite pažnju na sam dezen: trebalo bi da bude koncizan i mali, inače će veliki uzorak pretvoriti bluzu ili top u jeftine i vulgarne proizvode.

Lepota i zdravljeMarina Khromova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Nuture/iStock/Getty Images Plus via Getty Images