Aplauzi za Vasilija Kovačeva na njujorškoj Nedelji mode

by | 17 februara, 2017

12. februara, u prelepom zdanju The Angel Orensanz Foundation u Njujorku, jedan od naših najistaknutijih dizajnera, Vasilije Kovačev, prikazao je svoju novu kolekciju tokom New York Fashion Weeka. Njujorčani, mediji, svetske zvezde i brojni gosti ove prestižne manifestiacije bili su oduševljeni kolekcijom, o čemu nedvosmisleno govore gromoglasni aplauzi.

Foto: Privatna arhiva Vasilija Kovačeva

Vasilije Kovačev, koji još uvek sabira utiske, pravi paralelu između svoje prve i druge revije u Njujorku:

“Prva, koja je bila u septembru prošle godine, prošla je sjajno, ali osećaj koji imam posle ove revije je neuporediv. U septembru je bilo lepo, svi su dobro odreagovili, neke kontakte sam stekao i bio zadovoljan. Međutim ovog puta sam doživeo takve ovacije na sceni, da ne mogu da pronađem reči kojima bih opisao tu količinu dobre energije koju sam osetio od ljudi, koji su mi prilazili. Kada sam na novinarsko pitanje „šta me je inspirisalo“ odgovorio „ratnici ljubavi“ oduševljenje je bilo još veće.”

Foto: Privatna arhiva Vasilija Kovačeva

Neka od najvećih imena srpske mode već su imala priliku da prikažu svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Njujorku, Milanu, Parizu… Još jedan velik uspeh predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat, ovako komentariše:

“Predstavljanje naših dizajnera pod platformom SFW- a na NYFW je još jedan veliki uspčeh naše mode, ali i značajna promocija za našu zemlju. Ovo je siguran način da, proizvodima naših dizajnera, korak po korak zakoračimo na američko tržište. Ovom prilikom čestitam Vasiliju uz želju da mu ovaj uspeh da vetar u leđa i motiviše ga da još više stvara.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.