DITA FON TIZ: pre za ekscentričnu nego prirodnu lepotu

by | 7 decembra, 2009


Svi žele da budu prirodni, ali postoji i ekscentrična lepota koju treba znati prihvatiti, otkriva jedna od najpoznatijih striptizeta i modnih ikona današnjice Dita fon Tiz.

 

Dita fon tiz


Dakle, za ženu koja dobar deo vremena provodi van nje, odeća je vrlo važna Diti fon Tiz. Ona je sastavni deo njenog života, kako na pozornici tako i iza nje, a kraljica moderne burleske jednostavno nikada neće biti devojka u farmerkama i majci.


Povodom izlaska novog DVD-a na kojem se nalaze snimci nastupa u kultnom pariskom klubu „Crazy Horse“, sa ovom zvezdom o životu, donjem rublju, Louboutin potpeticama i drugim zanimljivim detaljima popričala je novinarka švedskog Metroa.

 

Da li ima snimaka koji se ne mogu videti na nastupima?
– „Crazy Horse“ jako drži do privatnosti onoga šta se odvija iza scene, ali sve smo mogli da pokažemo i na DVD-u.

 

Izjavila si da bi se, kada bi mogla, vratila u 18. godinu života kako bi već tada postala plesačica u „Crazy Horseu“.
– Ha, ha, naravno! Veoma sam srećna zbog puta koji sam u životu izabrala. Postoji razlog zbog kojega mi je život ispao ovakav kakav je, ali ponekad se zaista pitam zašto još tada nisam doletela u Pariz i pristupila audiciji za rad u „Crazy Horseu“.

 

Dita fon tiz

 

Postoji li još neki poznati klub u kojem bi volela da nastupaš?
– Povremeno sanjarim o tome kako bi bilo dobro da nastupam u „Lidu“ ili „Moulin Rougeu“, zaroniti u njihovu arhivu i napraviti konceptualni nastup na temelju toga. Videla sam predstave koje trenutno rade i zaista su dobre, privlače puno posetioca. Ipak, ja bhi ih malo doradila, da budu sofisticiranije. Pod time ne mislim da su im nastupi loši, samo zamišljam kakvi bi mogli da budu.

 

Pišeš novu knjigu o ljepoti.
– Da. Radi se o podsticanju i prihvatanju ekscentrične lepote. Svi žele da izgledaju prirodno, a to će biti knjiga za devojke koje ne žele da izgledaju prirodno.

 

Imaš li kakvih saveta o lepoti?
– Obavezan „beauty sleep“ (san za lepotu), pijte puno vode, ne pušite, koristite kreme za sunčanje. Svi uvek traže nekakvo čudo. Jedino čudo vredno spomena je pobrinuti se, a da ste zdravi.

 

Dita fon tiz

 

Način na koji se krećeš ima, naravno, mnogo veze sa cipelama Kristjana LoubountaChristiana Louboutina…
– Kristjan je dizajnerski rad započeo kreiranjem cipela za plesačice. On bolje od svih drugih dizajnera zna kako stopala da prikaže zaista ženstvenim. Uvek sam smatrala kako u potpunosti razume kakve cipele su mi potrebne za nastupe i naravno da je bljesak crvenog džona vrhunac glamura i njegov prepoznatljiv simbol. Jednostavno osećam da na pozornici moram da nosim Louboutinove kreacije. Obožavam taj povremeni bljesak crvenog dok plešem. Sećam se da sam na jednom nastupu koji sam išla da pogledam videla kako su sve devojke obojile đonove u crveno. To govori dovoljno.

 

Kostime ti dizajnira Eli Sab.
– Da. On takođe jako dobro zna sa glamuroznim predmetima. Bilo je zaista odlično sarađivati sa njim i videti kakve je ideje imao posebno za mene. Opisala sam mu šta bih želela, a on je to napravio toliko savršeno da ni sama nisam znala koliko dobro to može da izgleda.

 

Ko bi te dobro odglumio u filmu?
– Tražila bih da nađu potpuno nepoznatu glumicu koja je toliko dobra da ljude koji je gledaju može da odvede na neko drugo mesto…

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.