DRAGANA OGNJENOVIĆ: Uzor za kreativnost i poslovnost

by | 17 februara, 2010

Živite za svoj talenat. Njen radni dan kao da nema kraja: „Po ceo dan i celu noć mislim na kreacije“ i „Crtam svakog dana i svake večeri“.

 

Dragana OgnjenovicVolite svoj posao: „Ne znam zašto se ljudi toliko plaše posla i okupiranosti njime“, rekla
je svojevremeno Dragana i dodala: „Verujem da je tako, u najvećem broju slučajeva, zbog toga što ne vole svoj posao.

 

Dajte krila svojoj kreativnosti. Dok prima čestitke za jedan uspešno obavljen posao, razmišlja o drugom. Da li je to nova kolekcija odeće, home dizajn, humanitarna akcija, restoran, izložba modnih crteža – pitanje je trenutka.

Uskladite sve oblasti svog života. Dragana kaže:„Sve ih volim, a kada nešto volite, čak i kada je vrlo teško, nekako izdržite“.

 

Poštujte druge koliko poštujete sebe. Za Draganu Ognjenović manekenke koje nose njene modele nisu „radna snaga“, niti „neko ko se lako može zameniti“, već osobe kojima se obraća s punim uvažavanjem.

Da li poštujemo ljude koji nas okružuju ne vidi se u odnosu koji imamo prema onima koji mogu da utiču na naš posao i karijeru, već u odnosu prema onima koji ne mogu da nam naude.

 

Budite oličenje svoje suštine. – Volim jednostavne stvari, jednostavne ljude, jednostavnu komunikaciju – odgovorila je DO kad su je pitali kakav je njen životni stil. Nema tog trenda koji će nju naterati da odstupi od svog stila.

 

Budite originalni. Pre šest godina, DO je rekla: „Da biste bili dobro obučeni, presudni su ukus i mašta. Potrebno je da se čovek oslobodi histerije i ultimatuma trendova, koji kod nas definitivno postoji, i zbog kojeg se javlja strah da li ćemo biti dovoljno aktuelni u stilu oblačenja“.

 

Mislite i na druge. Osmislila je humanitarnu akciju „Moj stočić“, čiji je cilj pomoć deci ometenoj u razvoju. Deca se obučavaju za proizvodnju predmeta, a zatim se organizuju prodajne izložbe. Trenutno kolekcija ovih proizvoda obuhvata više od 100 artikala. Ideja akcije je da se ta deca, tokom školovanja, obrazuju i obuče za neku od aktivnosti koju su izabrala, da bi kasnije, po završetku školovanja, mogla to da proizvode u okviru nekog preduzeća ili uz pomoć roditelja kod kuće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.