H&M projekat vredan pažnje! Volećete ovaj brend još više…

by | 6 aprila, 2017

H&M je trenutno najveći potrošač pamuka u svetu, a poznato je koliko njegova proizvodnja štetna za okolinu. U to ime kompanija je na globalnom nivou donela odluku za koju imamo samo reči hvale. Najpopularniji lanac garderobe postaće „eco friendly“ brend.

Foto: H&M.com

H&M grupacija, najpopularnija među mladima, objavila je da do 2030. godine planiraju da proizvodnju novih modela, koje će zasigurno sve trendesterke nositi, povere isključivo ekološkim materijalima koji će nastati isključivo u njihovoj proizvodnji. H&M će zasigurno postati lider na tržištu kada je u pitanju proizvodnja od bio-održivih materijala.

Na kompanijskom nivou u budućnosti planira se da postanu kompletno klimatski pozitivna grupacija, te da se čak i električnom energijom napajaju isključivo solarnim putem. Plan je da u sve radnje kroz više od 60 zemalja sveta budu isključivo ekološke radnje.

„Želimo iskoristiti naš uticaj i veličinu tako da predvodimo globalnu promenu prema održivom razvoju u modnoj industriji. Zato smo razvili novu strategiju koja će nas dovesti na viši nivo,“ rekla je Ana Geda, predvodnica odseka za održivi razvoj u H&M grupaciji.

H&M je na dobrom putu jer im je već u 2016. čak 26 posto svih proizvoda bilo izrađeno od recikliranih i drugih održivih materijala, a 43 posto svog pamuka koji su koristili došlo je iz procesa održivog razvoja dok bi se ta brojka do 2020. trebala popeti do 100 posto.

Pročitajte i…Odvažne pruge za oblačne dane


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.