MARKO MITANOVSKI kreira za Lejdi Gagu

by | 17 decembra, 2009


Kontroverzna pevačica Lejdi Gaga nosi kostime našeg mladog dizajnera Marka Mitanovskog. Popularnoj pevačici svideli su se modeli našeg dizajnera, pa je od njega tražila da joj pokloni belu suknju i da ta suknja bude unikat, tako da je samo ona ima.

Mitanovski za „Press“ kaže da je do saradnje sa svetskom pop zvezdom došlo preko njenog stiliste Nikole Forničetija.

 

marko Mitanovski

Lejdi gaga


Hoće unikat
– Forničeti, koji stilizuje Gagu, a ujedno je i glavni urednik magazina „Desd end konfjuzd“, me je kontaktirao i tražio mi pet kostima za editorijal koji će raditi sa njom. Lejdi Gagi se posebno svidela moja bela suknja, koja je jedini beli kostim u mojoj kolekciji i tražila je da joj poklonim tu suknju i da ona bude unikat, odnosno da je ona ima jedina na svetu – kaže 29-godišnji Mitanovski. On objašnjava i kako je Gaga saznala za njegove modele.

 

– Britanski „Vog“ je organizovao konkurs za mlade dizajnere širom sveta, a potom je žiri Londonske nedelje mode birao najbolje, i ja sam zajedno sa još troje prošao u najuži krug. Na osnovu toga sam nastupao u septembru na Londonskoj nedelji mode, i samim tim postao deo te modne scene. Budući da Lejdi Gaga sarađuje sa mladim londonskim dizajnerima, tako su i mene kontaktirali – objašnjava ovaj dizajner.

 

marko Mitanovski

marko Mitanovski


Veliki kompliment
On ističe da, iako ne sluša njenu muziku, jako mu se sviđa njen stil oblačenja i da mu je veliki kompliment saradnja sa svetskom zvezdom.

– Lejdi Gaga pre svega ide na vizuelnu komponentu. Iako ne slušam njenu muziku, stilski mi veoma odgovara, i sviđa mi se kako se oblači. Iza nje stoji veoma stručan tim i samim tim mi je veliki kompliment što ona nosi baš moje kostime – kaže Mitanovski, i dodaje da bi pored čuvene pevačice voleo da sarađuje sa još nekim zvezdama.

– Izazov bi mi bio da radim sa pevačem Merilinom Mensonom – kaže ovaj dizajner, koji je u Srbiji svoje modele prikazivao u okviru Beogradske nedelje mode.

Izvor (Press)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.