Moda na TENISKOM terenu

by | 4 juna, 2010

Na teniskom terenu su, nesumnjivo, najvažnije pobede.

Mnoge igračice, međutim, pažnju privlače i maštovitom opremom. U tom pogledu, „zvezda“ ovogodišnjeg Rolan Garosa je bez konkurencije Venus Vilijams.


Lako je odabrati sportsku opremu za nastup na Vimbldonu. Englezi zahtevaju da svi učesnici, prema tradiciji, budu u belom. Nevolja nastaje kada se teniserkama dozvoli da puste mašti na volju. Zbog toga je svetski broj 2, Venus Vilijams, tokom poslednjih nekoliko dana češće bila tema tekstova modnih kritičara i blogera, nego sportskih komentatora.

 

Venus Vilijams guza

 

Haljina za kan-kan, kostim igračice u „Mulen ružu“, seksi-spavaćica… tako su, uglavnom izveštači opisivali opremu koju je starija sestra Vilijams odabrala za nastup na ovogodišnjem Rolan Garosu. Crna čipkana haljina, sa crvenim obrubom i gornjim delom krojenim poput korseta, teško se može nazvati teniskom opremom.

 

Da stvar bude gora, Venus je ispod haljine nosila šorts identične boje kao njena koža, pa je na momente izgledalo kao da ne nosi donji veš… Sestre Vilijams i jesu poznate po ekstravagantnim kreacijama u kojima izlaze na teren, ali je ovog puta Venus prevazišla samu sebe.

 

Serena Vilijams

Istini za volju, obično se zbog Serene modni komentatori „hvataju za glavu“, ali je na ovogodišnjem Rolan Garosu bila neuobičajeno obična.

 

Marija Sarapova

 

Ukoliko izuzmete činjenicu da od dužeg gledanja kombinacije „električno plave“ i fluorescentno zelene boje može da vas zaboli glava… Na listi teniskih „modnih prestupnica“ visoko se kotira i Marija Šarapova. Lepa Ruskinja, koja se kao i Venus Vilijams u slobodno vreme bavi dizajniranjem garderobe, često se na terenu pojavljuje u odeći koja je prikladnija za večernji izlazak, nego za igranje tenisa.

 

ARVAN RERZAI

 

Ipak, u Parizu se ove godine pojavila u prilično dosadnoj svetloplavo-crnoj kombinaciji. Samo je suknjica od voala podsećala na njene „najsvetlije“ trenutke. Društvu teniserki koje bi trebalo da bace pogled na ogledalo pre nego što izađu na teren, pridružila se i francuska igračica Arvan Rezai, koja je odenula nesrećnu crno-zlatnu kombinaciju, sa obrubima od čipke. Naše devojke očigledno poštuju princip da je jednostavnost najbolji recept.

 

Jelena Jankovic

 

Jelena Jankovic

 

Jelena Jankovic

 

Jelena je nosila žutu, a Ana narandžastu jednostavno krojenu haljinu, i obe su daleko izvan „opasne zone“. Jankovićeva je prema mnogim ocenama imala najlepšu opremu na Rolan Garosu. Na kraju, ipak su najvažniji rezultati. A oči ćemo odmarati na vimbldonskoj zelenoj travi i bleštavobeloj opremi teniserki i tenisera.
 
Izvor: RTS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.