Patricija Fild: Keri i Sara bi teško našle isti modni jezik

by | 9 juna, 2010

Film „Seks i grad“ kao i svojevremeno serija postavio je nove standarde. Pre svega ruši mnoge tabue – životne, ali i modne. Stil, po kojem je Keri Bredšo (Sara Džesika Parker) postala nadaleko poznata i je delo ruku američke stilistkinje Patricije Fild. Ekscentrična Fildova osmislila je kostime i za oba filmska nastavka sa slavnom četvorkom u glavnim ulogama. U Magazinu T, ženskom prilogu „New York Timesa“, Patricija Fild prvi put je otvoreno odgovorila na pitanje što se dogodilo sa odećom iz filma, da li je kupovala ili su joj dizajneri poklanjali kako bi dobili reklamu, te u kakvom odnosu je sa glavnim glumicama.

Seks i grad

„Kada se pojavio prvi film, sve je zanimalo samo čiju će haljinu Keri nositi na venčanju, a ovaj put novinare je zanimalo koliko košta odeća koju nose glumice, dizajn je pao u drugi plan i to me razočaralo“, kaže Fildova te dodaje da je najponosnija što je posrnulo modno carstvo, kuću „Halston“ uspela da vrati na modnu scenu.

„Ne razumem zašto ljudi misle da su mi dizajneri poklanjali odeću, sve sam kupila, a producenti su bili široke ruke“, kaže stilistkinja odbacujući optužbe da je u film ugurala kreacije svojih prijatelja dizajnera.
“ A samo i jedino zahvaljujući istim tim producentima glumice su mogle da zadrže svu odeću koju su nosile u filmu“, otkrila je.

Seks i grad

Na pitanje da li je svesna da serijom, a sada filmovima „Seks i grad“ diktira trendove širom sveta šarmantno je odgovorila da to čini u „poslednjih dvadeset godina“. Osvrnula se i na četiri glumice koje su dočarale heroine sa velikog platna. Iako je uglavnom puna pohvala za njih, verovatno i zbog ugovora koji je na to obavezuje, ipak se osvrnula na privatni stil Sere Džesike Parker.

“ Ona i Keri nisu sa iste modne planete. Sara voli udobnost, a Keri umetnost, a to su često dva nespojiva pojma“, otkrila je stilistkinja u razgovoru u „O magazine“ koji je dala Opri Vinfri. Sintiju Nikson pak stilistkinja doživljava kao svoj najveći uspeh.

Patricija Fild

Cipele su ključ stila
“ Promenila sam je iz ružnog pačeta u pravu labudicu. Izvrsna je glumica, ali je na njenom stilu trebalo mnogo raditi, jednostavno je rođena bez toga. Najteže je pak bilo raditi sa Kim Katral koja je, kaže, „prilično tvrdoglava, a neretko insistira na izgledu koji joj ne laska“.

„Ipak, zahvaljujući liku Samante mogla sam da se igram sa odećom koju nikada ne bih kupila ili obukla“.
O svom privatnom životu stilistkinja nije baš želela da govori. Ali, kada su posredi modne prognoze, uverena je da će šljokičaste toalete kojima film obiluje biti apsolutni hit.

A na pitanje šta je ključ dobrog stila otkrila je:
“ Sandale s štiklom i tankim kaišićima koji se penju uz nogu vrhunac su ženstvenosti. Ne postoji ništa ženstvenije i zavodljivije!“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.