Zvonko Marković – dobitnik prestižne nagrade za inovativnost “Talents du luxe et de la creation”

by | 6 februara, 2017

Zvonko Marković je napravio još jedan korak ka ostvarenju svojih snova, koji se već dugo opisuju rečima – uspeh van ovih naših krajeva. To je nagrada Talents du luxe et de la creation, o čijem značaju govori i činjenica da joj je pokrovitelj Audrey Azoulay, francuska ministarka kulture i komunikacija. Pod utiskom zbog tek dobijenog priznanja, Zvonko nam je ispričao:

Privatna arhiva Zvonka Markovića

Francuska je odavno shvatila da je njen izvozni potencijal upravo u luksusu, a odnos prema ljudima koji se njime bave je odnos prema nacionalnom blagu. Luksuz i oni koji ga stvaraju, brendiraju Francusku širom sveta. Iskreno, nisam se mnogo nadao, jer sam prvi čovek sa Balkana koji se pojavio na toj dodeli nagrada. Ne mogu ni da vam objasnim šta znači to što sam dobio nagradu i to u kategoriji za inventivnost.

Slikovit, kao i uvek, Zvonko nam je dočarao delić atmosfere sa dodele:

Privatna arhiva Zvonka Marakovića

U prelepom zdanju, u najeksluzivnijem kvartu Pariza, odmah pored Jelisejske palate, održana je gala večera i dodela nagrada. Večeru je pravio jedan od najpoznatijih francuskih kuvara. Zanimljiv je bio desert – kolač prekriven listićima od zlata. Neopisivo je doživeti takav luksuz i biti u takvom društvu. Najveća podrška su mi bili moji prijatelji Donald Potard, Eymeric Francois, Beatrice Manson. To su ljudi koji veruju u mene i vrednost mog rada. Nedostajala mi je Svetlana Horvat, ali ona je bila na direknoj vezi sa nama i iz Srbije je pratila dodelu i navijala za mene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.