Maturska haljina mi je i danas jedna od omiljenih haljina

by | 28 maja, 2017

Jedna od asocijacija na mesec maj su mature, a uz njih ide obilazak tržnih centara u potrazi za haljinom, od koje se očekuje da te večeri zaseni sve druge. Sledeće pitanje je „ko će me našminkati“, pa „kakvu frizuru da napravim“… O svemu tome ćemo pisati sledećih dana, a počinjemo pričom Lene Kovačević, o njenoj maturskoj večeri.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Nataša Kukić

■ Gde je bilo tvoje matursko veče i u kakvoj ti je uspomeni ostalo?
Maturu smo slavili u hotelu “Jugoslavija”. Sećam se da sam bila iznenađena kad sam videla da je celo drutšvo bilo veoma elegantno, a posebno time što se muški deo naše ekipe ozbiljno doterao. S obzirom da smo svi muzičari (Srednja Muzička škola Stanković) bili smo “naštimovani” na omiljene pesme. Najlepši deo večeri je nastupio posle onog zvaničnog, kad smo nas desetak otišli kući, kod našeg druga i slušali neku sjajnu muziku. On je danas poznati producent i Aranžer Mario Pajić, a već tada je bio “riznica” dobrog zvuka.

■ Da li si pred maturu bila u frci – kakvu haljinu da odaberem, ko će me našminkati?
Definitivno! Doduše, nikada nisam volela da kupujem haljine za jedno veče, pa sam zato pokušala da nađem nešto što će biti dovoljno zanimljivo i elegantno za maturu, ali da i kasnije mogu da nosim. Otkrila sam je u jednom butiku, u centru, a imala je “sirena” kroj, koji i danas volim. Dezen je bio divan, floralan, a ruže su bile toliko dobro urađene da je podsećala na “visoku modu”, ali je istovremeno bila i vrlo jednsotavna. Bila sam minimalno našminkana, baš onako kako je danas u svetu hit. Nadam se da će i naše devojke prihvatiti trend koji podrazumeva prirodan izgled.

Foto: Nataša Kukić

■ Da li su tvoje drugarice napravile sličan izbor?
Bio je moderan ženstven stil, ali nekako jednostavan, elegantan… Treba imati na umu činjenicu da sam išla u umetničku školu. Naravno, bilo je i drugih fazona – roka, panka, fanka, disko stila… Bukvalno, sve to ste mogli videti i – bilo je lepo.

■ Da li si i kasnije nosila haljinu sa mature?
Obukla sam je i za poslednji ispit za klavirski odsek. U njoj sam, pred komisijom, svirala program koji traje 45 minuta. Mislim da je i ona doprinela čaroliji tog dana.

■ Iz cele ove priče, može se zaključiti da kada pogledaš fotografije sa mature, pomisliš – bio je to dobar izbor?
Pored brojnih fotografija koje me navedu da se zapitam “da li je ovo moguće” ili “šta mi je to trebalo”, kad ove pogledam zaista pomislim da je izbor bio pravi. Ta haljina je i danas jedna od mojih omiljenih.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.