Mitovi u modnom svetu: Ovo su pogrešni modni saveti u koje ste dosad slepo verovali!

by | 7 novembra, 2022
Mitovi u modnom svetu

Mitovi u modnom svetu idu ruku pod ruku, bez obzira koliko je ova industrija uznapredovala. Evo o čemu se zapravo radi. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amelie Cluzet (@ameliecluzet)

Nekima je teško da sami razumeju modne trendove. U ovom slučaju u pomoć dolaze modni saveti koje je lako mogu pronaći na internetu. Međutim, ne može se verovati svim preporukama: uobičajene zabrane ili „must-haves“ mogu pokvariti vašu odeću i celokupan look. Prikupili smo najštetnije savete koje ne bi trebalo da se pridržavate.

Mitovi u modnom svetu

Žene 30+ ne bi trebalo da nose svetle boje

Mnogi stilisti veruju da su svetle boje pogodne samo za mlade devojke, jer navodno stvaraju neozbiljan utisak. Ovo nije istina. Svetla odeća je prikladna u bilo kom uzrastu, ali je važno da je skladno uklopite u garderobu.

Za jesen, na primer, nabavite lavanda jaknu, kaput ili mantil u minimalističkom dizajnu i kombinujte je sa odećom u umirujućim bojama. Jakna će postati hrabar akcenat i odražavaće karakter vlasnika.

Osnovna garderoba odgovara svima

Svaka osoba je individualna, tako da ne postoji univerzalna formula za savršenu garderobu. Ako nemate gde da obučete bež obuću, onda vam ona nije ni potrebna, iako su ove cipele deo “osnovne” garderobe.

Baza može zaista pomoći u situaciji kada nema vremena za sastavljanje složenog looka od nekoliko boja i tekstura. Ali morate se prema njoj odnositi mirno i uvek slušajte sebe. Ako želite da svakodnevno nosite kaput i majicu sa neobičnim printom, radite to sa zadovoljstvom.

Mitovi u modnom svetu- Skinny jeans je antitrend

Mnoge devojke su navikle da misle da model uskih farmerki kvari figuru. To je mit. Skinny farmerice i te kako mogu izgledati elegantno. U jesen ih uparite sa visokim čizmama, a leti nosite uz patike i široku majicu.

Demode zimska obuća za sezonu 2022/23: Ovo su prave ubice stila!

Bež kaput je zastareo

Bež kaput je bezvremenski klasik i pametna investicija. Svetske modne kuće svake sezone predstavljaju ovaj model u raznim varijacijama i nijansama – od mlečnih do kafenih nijansi. Odaberite pravu dužinu i nosite ga iz godine u godinu.

Ne možete kombinovati tople i hladne boje u jednom outfitu

Ogromna zabluda stilista je da ne možete kombinovati hladne i tople tonove u jednoj odevnoj kombinaciji. Možete, a ponekad čak i treba. Da biste privukli pažnju na outfit i učinili ga zanimljivim, koristite sledeće kombinacije: plava i narandžasta, topla žuta i hladna mlečna, crvena i smaragdna. Mešavina zlata i srebra je klasika koja će ukrasiti svaki look.

Mitovi u modnom svetu- Kaput ispod kolena skraćuje figuru

Vizuelno, nije dužina odevnog komada ono što ga čini lošim, već  rad sa proporcijama i nerazumevanje karakteristika figure. Kaputi dužine 110 i 120 cm, naprotiv, rastežu siluetu zbog ravnih vertikalnih linija. Prilikom izbora gornje odeće, takođe je važno obratiti pažnju na kroj. Preporučujemo da izaberete model koji vam najbolje stoji.

Majice su pogodne samo za sport

Majice su dugo bile sastavni deo garderobe. Sa njima možete kreirati ne samo svakodnevni, već i večernji izgled, na primer, sa šeširom i cipelama sa štiklama. Vreme je da prestanete da verujete u mit da su odevni komadi od pamuka potrebni samo za odlazak u teretanu.

Mitovi u modnom svetu- predimenzionirane jakne i plussize dame

Vlasnice ženstvenih oblika mogu i treba da nose velike jakne. Udobne su i moderne u isto vreme. U obimnoj jakni možete ići na sastanak ili u šetnju parkom – sve zavisi od toga sa kojim elementima garderobe ćete ga kombinovati. Prilikom odabira uklopljenih modela postoji rizik od naglašavanja nedostataka figure i osećaja sputavanja i nesigurnosti.

Lepota i zdravljeKovacsAlex/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Victoria_Fox/iStock/Getty Images Plus via Getty Images