Elegantne u kancelariji: Pet fenomenalnih haljina za posao

by | 17 jula, 2022

Da izgledate ženstveno, romantično na poslu, ali istovremeno strogo i prikladno – da li je moguće? Naravno! Ako izaberete pravu haljinu u poslovnom stilu.

Vaša garderoba za proleće i leto trebalo bi da bude bazirana na haljinama. Zbog čega?  Pre svega: praktična je. Ne morate da razmišljate o kobinacijama, obučete haljinu i spremne ste. Ne zabranjuje je nijedan dres kod, a izuzetno je prijatna za nošenje.

Haljine su olakšanje i za kućni budžet, jer jedna haljina može da se (uz različite aksesoare) nosi i na posao i tokom vikenda. Ovi modeli haljina savršeni su i za kancelariju i za svakodnevno nošenje.

Haljina – košulja

Košulja sama po sebi je lakonski i strogi predmet garderobe, idealan za kancelariju. Međutim, leti je bolje zameniti ga haljinom u istom stilu. Ovaj komad izgleda veoma ženstveno, ali u isto vreme minimalistički.

Kada birate haljinu za ofis, najbolje je osloniti se na pamuk i na klasičan dezen: pruge, tanke i široke. Dužina haljine ne bi trebalo da bude iznad kolena. I ne zaboravite da naglasite struk tako da silueta ne deluje bezoblično.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели shirty. (@shirtystyle)

 

Retro haljina

Stroge i istovremeno romantične haljine u stilu 50-ih i dalje su preporuka vodećih stilista. Šta je njihov adut? Dužina do sredine listova, isticanje struka, lepršava ili pufnasta suknja, kao i slatki detalji: „vintage“ šare i „izbledele” nijanse. Ovaj model odlično stoji i ženama sa nešto širim kukovima, a mogu da ga nose i one koje imaju stomačić, samo je potrebno da kaišić malo podignu, 5 – 10 cm iznad stvarnog struka.

Oakvu haljinu je najbolje dopuniti cipelama sa malom stabilnom petom i upečatljivom XL tašnom. Sunčane naočare mačjeg oka su savršene.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели X T A B A Y (@xtabayvintage)

Haljina sa čipkom ili karnerima

Ko je rekao da ne možete da izgledate ultraromantično na poslu? Samo, kada birate romantičnu haljinu, morate da vodite računa o nekoliko pravila. Prvo i najvažnije: ako kupujete haljinu od čipke, neka to budu samo ukrasi od čipke, a ne cela haljina. Providna čipka je u kancelariji strogo zabrenjena!

U ofisu najbolje izgledaju ukrasi na rukavima ili rubu haljine. Vodite računa i o boji haljine:  čipka je prilično harmonična i ne izgleda nimalo vulgarno na odeći krem, puderastih i plavih nijansi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели M&S (@marksandspencer)

 

Haljina na preklop

Idealno rešenje za svaku figuru, još od kada ih je osamdesetih u modu uvela Diane Von Furstenbregh. One su klasik i smatraju se prigodnim za svaku situaciju.  Za kancelariju je, međutim, bolje izabrati modele bez nepotrebnih ukrasa i sa skromnim dekolteom.

Takve haljine treba da budu od tankih laganih tkanina. Ako je materijal proziran postava je obavezna! Veoma je važno uskladiti nijansu sa donjim vešom: obrisi veša ne bi trebalo da budu vidljivi ni pod kojim okolnostima!

haljine na preklop za posao

Jarki dezeni

Čak i na poslu teško je bez boja! Okružuje nas toliko veselih i razigranih dezena kojima je teško odoleti. Njihova prednost je što će vas oraspoložiti. Izbegavajte neonski jake nijanse, klasična crvena ili „prljava“ ružičasta savršene su za kancelariju! Izaberite cvetni ili geometrijski print. Ali ne preterujte sa detaljima i šarenilom, svemu treba mera.

cvetne haljine za posao

BogdanPerfiliev, hackmanoleg, maxkegfire/GettyImagesPlus