Kako da nosite bižuteriju, a da izgleda dobro i skupo

by | 23 septembra, 2022
bižuterija izgleda dobro i skupo

Bižuterija je na mala vrata ušla u svet visoke mode. Sada trendi komade prave čak i luksuzni brendovi, a influenseri za veče biraju efektan nakit ne vodeći računa o njegovoj vrednosti. Kako postižu da bižuterija izgleda dobro i skupo?

 

Prva stvar koju treba da zapamtite jeste da je ovakav nakit drugačiji od onog pravljenog od plemenitih metala i dragocenij kamenčića. Kvalitet je ovde zaista važan – pravi ogromnu razliku.  Obratite pažnju na to koji se materijali koriste u izradi nakira, koliko je fina i precizna izrada i  koliko je dizajn relevantan. Ako vaš bižu nakit ima lako uočljive nedostatke, nema tok stilizovanja koje će učiniti da on izgleda dobro.

 

Stilska pravila da bižuterija izgleda dobro i skupo

 

Ne kupujte imitacije

Ne pokušavajte da prodate bižuteriju kao skupoceni nakit. To znači: bez imitacije dragog kamenja i zlata. Da bi bižuterija izgledala dobro, ono mora da izgleda kao… pa, kao dobra i stilski odabrana bižuterija!

Sa druge strane, nemojte se libiti da kombinujete bižuteriju i plemeniti nakit. Možete, naprimer, nositi minđuše od zlata a prstenje ili narukvice od dobre plastike i u raznim bohama. Samo poštujte šemu boja iz svog aktuelnog autfita i ne plašite se eksperimentisanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lilly Rose (@lillyrosebourgoin)

 

Kombinujte prstenove

Komplet raznih prstenova izgleda cool i elegantno. Možete ih nositi na svim prstima – to je moderno i privlači pažnju. Odličan akcenat biće prstenovi sa biserima, koji izgledaju skupo i naglašavaju individualnost. Štaviše, prstenje je jedina vrsta nakita koja vam omogućava da mešate sve stilove, materijale i boje, a da sve i dalje izgleda sjajno. Dobra tehnika je nošenje nekoliko identičnih prstenova na prstima različitih ruku. Ne postoje jedinstvena pravila, tako da možete beskonačno eksperimentisati.

 

Ogrlice su ključ za stilski izgled

Spektakularna ogrlica je uvek prikladna. Nemojte se plašiti da je nosite sa farmerkama, poslovnim odelima, haljinama, pa čak i trenerkama. Mešanje stilova znači da izgledate moderno i smelo. Međutim, ne zaboravite da je uobičajeno da se nosi na golom vratu, a ne preko odeće. Najbolje izgledaju u kombinaciji sa haljinama koje imaju otvoreni dekolte.

Opcije su beskrajne. Neko voli bisernu ogrlicu, a ovo je najpovoljnija opcija koja odgovara skoro svakoj odeći.

 

 

Izaberite pravi akcenat

Pokušajte da se fokusirate na jedan veliki komad nakita – na primer, ogrlicu ili niz narukvica na rukama. Ipak, to ne znači da morate da nosite samo jedan komad – možete nositi i višeslojni nakit, ali da jedan komad bude centralni, a ostali da ga prate.

U određenim situacijama moguće je izgraditi i dva akcenta, ali nikako ne smeju biti u blizini. Nikada ne akcentujte istovremeno ogrlice i minđuše, niti ijedan od ovih komada smete da kombinujete sa upadljivim ukrasom za kosu. Takođe, upadljiva narukvica i upadljiv prsten mogu biti previše. Ako želite dva akcenta najbolja ideja su ogrlica i prsten ili minđuše i narukvica.

Nakit ne čine samo ovi tradicionalni komadi. Lanci za telo će ukrasiti i najjednostavniju odeću i učiniti je uočljivom. Možete ih nositi i sa klasičnim košuljama, i sa večernjim haljinama jednostavnog kroja, i sa suknjama. Pokušajte da izaberete tanke lance za telo, jer ih je lakše igrati u svakodnevnom životu.

 

Izaberite minđuše prema tipu lica

Originalne minđuše su uvek odličan način da se izrazite. Ali morate da ih izaberete tako da odgovaraju vašem imidžu i prilici u kojoj ih nosite. Velike ostavite za veče, dok danju birajte minimalističke ili klasične ako radite u kancelariji. Minđuše mogu promeniti bilo koji autfit.

Minđuše mogu čak da istaknu oblik vašeg lica, ali morate biti pažljivi u izboru. Na primer, ako imate široke jagodice i donju vilicu, onda će vam odgovarati izdužene minđuše koje će spolja ispraviti oblik vašeg lica. Ili, naprotiv, sa dugim i uskim licem, trebalo bi da izaberete kratak i masivan nakit koji će vizuelno učiniti jagodice malo širim.

 

 

 

 

 

 

nemchinova/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.