Prolećni antitrend: Ove cipele obavezno izbacite iz ormara

by | 22 aprila, 2023
prolećni antitrend

Moda je promenljiva, pa je tako i česta promena onoga što je u trendu, čak i kada su cipele u pitanju. Prolećni antitrend ove godine predstavljaju cipele koje smo svi voleli, ali je definitivno vreme da ih izbacimo iz ormara.

Prolećni antitrend: Ovi modeli cipela više nisu u modi

Ponekad razlika između onoga što je u trendu i onoga što izlazi iz mode nije velika. Međutim, razlika ipak postoji. Ovi modeli cipela su prolećni antitrend 2023. godine.

Mokasine

Mokasine su bile sastavni deo garderobe Indijanaca Severne Amerike jer su im bile potrebne meke cipele da nečujno uđu na neprijateljsko tlo. Moderan izgled cipela se nije mnogo menjao. Međutim, iako su mokasine bile veoma popularne i zbog njihove udobnosti, ove sezone možete da zaboravite na njih.

Prolećni antitrend: Baletanke sa neukusnim detaljima

Nisu sve baletanke prolećni antitrend. Naprotiv, “baletcorre” baletanke su pravi trend. Međutim, njihov kontrastni parnjak su baletanke sa previše boja ili dekorativnih elemenata. Dakle, izbegavajte preterivanje kada su baletanke u pitanju.

Cipele sa oblim prstima

Iako smo sve navikle na ovaj tip cipela, činjenica je da nas one čine punijima u oku posmatrača, dok nas špicevi čine mršavijima. Dakle, ako tražite cipele za nadolazeću sezonu, onda birajte cipele sa špicem, umesto okruglih.

Prolećni antitrend: Sportske sandale

Sportski trend je zavladao od glave do pete. Međutim, sportske sandale svakako ne treba da budu deo tog autfita. Ako se odlučite za sportski stil, bolje obujte lagane patike jer ovaj tip sandala nisu nešto što treba da nosite.

Ravne patike sa mnogo ukrasnih elemenata

Slično kao i sa baletankama, ravne patike su takođe u trendu, ali ne one koje imaju mnogo detalja. Kontrastne boje vizuelno seku stopalo. Ako ne možete zamisliti prolećne i letnje dane bez laganih patika, onda se odlučite za neutralne boje.

Dakle, pokušajte ove sezone da težite jednobojnim varijantama u neutralnim tonovima kada su cipele u pitanju. Moda ove sezone ne podnosi mnogo šarenila i načičkanih detalja. Uostalom, nežne nijanse ćete mnogo lakše uklopiti u celokupni autfit.