Modno savetovalište: Poslovni dress code

by | 11 septembra, 2018

Kada odlazite na razgovor za posao ili imate važan sastanak, stalo vam je da se predstavite u najboljem svetlu i ostavite dobar utisak. To naravno uključuje vaše držanje, prezentaciju sebe, način govora, ali i to kako ste se obukli.

Vrlo je bitno da vaša garderoba odaje utisak profesionalizma i ozbiljnosti, ali to ne znači da morate žrtvovati udobnost i stil.

Postoje neki uopšteni obrasci  kada je business dress code u pitanju i ako ih se pridržavate, uvek ćete biti odevene sa stilom.Formalni poslovni stil

Formalni stil je najkonzervativniji, kada je profesionalno oblačenje u pitanju. Kada se oblačite  po ovom dress code-u nosite stroge krojeve i tamne boje. Najbolji izbor su pantalone na ivicu i sakoi, koji ostavljaju utisak ozbiljne profesionalne žene sa stavom.

Casual poslovni stil

Casual dress code možete nositi izvan kancelarije ili poslovnih  sastanaka, obično, kada idete na intervju za posao. Pun pogodak bila bi jednostavna bela košulja uz pantalone dubokog struka. Ovu kombinaciju upotpunite suptilnim nakitom i ženstvenim cipelama na štiklu. Obratite pažnju, da zadržite formalni izgled, jer iako je opuštena varijanta dozvoljena, treba znati meru. Ne želite da vas shvate neozbiljno.

Ležerni stil

Garderobu koju nosite svakoga dana, verovatno nećete obući na posao. Kancelarija jednostavno isključuje farmerke i patike. Ipak, ukoliko imate organizovana  druženja  sa kolegama sa posla, možete se obući onako kako bi se obukle za kafu sa prijateljicama.

Pročitajte i…Potpuno neočekivano: Hit modni dodatak za predstojeću jesen

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.