Categories Modni saveti

Dizajner Roberto Botičeli: “Svaka žena bi trebalo da ima jedan par vatrenih cipela!”

Nedavno je Beograd ugostio jedno od najpoznatijih imena svetske modne scene. Italijan, Roberto Botičeli bio je specijalan gost na otvaranju ekskluzivne radnje u kojoj će moći da se kupe komadi sa njegovim potpisom. Tom prilikom postavili smo mu pitanja koji modeli su imerativ ove sezone, koje boje će vladati ovog proleća i kako se Beograđanke i Beograđani snalaze sa modom.

Foto: Boško Karanović

Koliko je moda zastupljena na ulicama Beograda?

Danas sam stigao u Beograd i nisam još uvek imao vremena da obilazim grad kako bih zapazio kakva je moda na ulicama prestonice. Sledeći put imam u planu da ostanem malo duže pa ću vam reći.

Kada se osvrnete na ovom događaju oko sebe i vidite sve ove mlade ljudi kako su obučeni možete li da kažete da imamo osećaja za modu ili ne?

Definitivno momci i devojke koji su došli na svečano otvaranje radnje su modno osvešćeni. Vidi se da prate trendove, da vode računa o svom izgledu i da ih moda zanima. Naročito sam zapazio da se muškarci dobro oblače i da imaju stila.

Koje boje cipela bi svaka žena trebalo da ima u svom cipelarniku?

Svaka žena koja bi volela da bude zapažena i da se istakne posebnim ukusom, smelošću i samouverenošću bi trebalo da poseduje makar jedan par vatrenih cipela poput naranđaste, ali to mogu biti i crvene ili varijacije purpurnih tonova.

Koje su boje aktuelne ove sezone?

Ovog proleća će biti u trendu pastelni tonovo, ali svetlo plava je must have.

Da li je visoka štikla sinonim ženstvenosti ili žena može biti ženstvena i u ravnoj obući?

Apsolutno visina štikle nema veze sa utiskom kakav će žena ostaviti. Važno je da obuća prati liniju noge, da bude proporcionalno skladna sa figurom tela kako bi adekvatno istakla ženstvenost. Bilo da je reč o ravnoj obući ili visokim potpeticama važno je da bude usklađena sa fizionomijom.

Reč dve o trendovima kada su u pitanju muške cipele?

Svaki muškarac bi trebalo da ostane veran eleganciji tokom godina ali i da ne odustane od praćenja modnih trendova. Svaki muškarac bi trebalo da ima jedan par klasičnih cipela i makar jedan par mokasina. Ukoliko želi da sledi trendove, ove sezone su svakako u trendu mokasine sa sopstvenim inicijalima koje muškarci mogu kupiti kod nas.

Koji model  i boju muških cipela vi preferirate?

Ja u svom cipelarniku, verovali il ne, posedujem samo raznorazne modele cipela, ali što se boje tiče dominiraju samo crveni i plavi tonovi. Crne cipele ne nosim.

Na pitanje koji su ženski modeli aktuelni ove sezone poveo nas je do police i pokazao namtri ultimativna modela bez kojih nijedna trendseterka ne bi trebalo da bude. 

Pogledajte galeriju:


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA