Šoping vodič: Šta sve morate da znate pre kupovine venčanice?

by | 9 februara, 2016

Uskoro se udajete i dolazi vreme za jedna od najbitnijih trenutaka – kupovina venčanice. Na šta sve treba obratiti pažnju pre nego što krenete u razgledanje, pročitajte u nastavku.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Kupovina venčanice je subjektivan doživljaj za svaku mladu posebno. To što je vaša prijateljica kupila venčanicu vrlo brzo, ne znači da vi nećete pronaći idealnu.

A photo posted by A N N A (@wedspirationloves) on

Uradite domaći. Pregledajte venčanice na internetu, onlajn kataloge, venčanice koje su nosile poznate dame i tu pronađite inspiraciju (naše savete pronađite OVDE).

Odredite budžet. Znamo da ćete to sigurno uraditi, ali nemojte da vam se desi da se zaljubite u nešto što ne možete sebi da priuštite. Razgovarajte sa krojačicama, pogledajte kakve su cene za pojedine dodatke koje takođe možete napraviti same.

Na vreme krenite u pretragu. Kada je sezona svadbi, ukoliko iznajmljujete venčanicu, može da vam se desi da je vaša rezervisana istog vikenda kada se i vi udajete. Krenite na vreme i to nekoliko meseci unapred.

Nemojte sa sobom voditi mnogo prijatelja, članova porodice, stručnjaka… Sigurno se ne dopada svima ni ono što svaki dan nosite, pa zašto bi onda morali svi da se slože oko venčanice koju ste izabrali. Povedite najbolju drugaricu, kumu, majku, ljude koji su iskreni prema vama.

Dijeta. Većina mladi je na dijeti pred venčanje. To ne znači da će vam haljina koju ste probali sa par kilograma viška isto stajati i kada smršate. Oko toga budite pažljivi.

A photo posted by Still White (@stillwhite) on

„Kada sam ugledala svoju venčanicu, zaplakala sam“, kažu neke mlade. To, naravno ne važi za sve. Ne treba da se brinete ako vam nisu krenule suze na prvi pogled na vašu venčanicu.

Ponesite par cipela približne visine onima koje želite da nosite na venčanju. To će vam dati pravi efekat toga kako vam stoji venčanica.

A photo posted by Darya Vecher (@daryavecher) on

Pokušajte da sa sobom ponesete i grudnjak sličnog oblika i kroja kakav ćete nositi na venčanju. To je posebno bitno ako ćete imati dekoltiranu haljinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.