11 modela sa oblinama koji menjaju svet

by | novembar 26, 2013

Čak i ako ne pratite novosti iz modne industrije, verovatno znate kako izgledaju El Mekfirson, Naomi Kempbel, Žizel Bundšen ili Mirana Ker, a ako ste pratili nedavno održanu reviju brenda donjeg veša „Victoria’s Secret“, možda biste čak znali da identifikujete i Ducen Kros, Alesandru Ambrozio ili Džesiku Hart.

Ipak, postoji još mnogo lica koja menjaju srž modelinga, stoga sledi lista još nekih imena koja bi svakako trebalo da zapamtite.

1

1. Robin Loli – Austalijanka koja na sebe „nabaci“ komplet izazovnog donjeg veša i odmah postaje predmet naslova širom sveta, što se desilo kada ju je muški časopis „GQ“, umesto modelom sa oblinama, nazvao jednostavno – atraktivnom.

2

2. Loren Burne – ušla je u modnu istoriju postavši drugi australijski model sa oblinama koji se ikada našao na stranicama izdanja časopisa „Vogue“ za ovu zemlju. Kuriozitet je da je Loren potpisala ugovor sa agencijom „BGM“ samo dve nedelje pre nego što su njene fotogtafije objavljene u majskom broju australijkog „Voguea“ u segmentu pod naslovom „Siluete nove sezone“.

3

3. Kejt Dilon angažovana je kao „plus size“ model već više od decenije. Sarađivala je sa poznatim brendovima kakvi su „L’Oreal“, „Gucci“ i „Jean Paul Gaultier“.

4

4. Lora Vels – poznati internacionalni model i promoterka pozitivnog načina života i zdravog izgleda. Njeno telo poslužilo je kao prototip za izradu lutaka u prodavnicama donjeg veša u Australiji.

5

5. Tara Lin – najpoznatija je kao lice naslovnice italijanskog „Voguea“ iz juna 2011. godine. Od tada je učestvovala u brojnim kontroverznim editorijalima, bila na naslovnoj strani francuskog izdanja časopisa „Elle“, zaštitno lice kampanje brenda „H&M“ pod nazivom „Veliko je lepo“ i sarađivala sa proslavljenim fotografima Patrikom Demaršelijeom i Stivenom Majzelom.

6

6. Kendis Hafejn – kada je imala 14 godina, modni skauti su joj rekli da mora da smrša sedam kilograma pre potpisivanja profesionalnog ugovora. Danas, Kendis iza sebe ima uspešne saradnje sa magazinima „V“, „W“ i nemačkim izdanjem „Vogue“-a, a bila je i lice kampanja za lanac robnih kuća „Boomingdale’s“, ali i brendove „Levi’s“ i „H&M“.

7

7. Dženi Rank – prepoznatljiva je po ovogodišnjoj letnjoj kampanji za „H&M“ u kojoj je ponela najnovije modele kupaćih kostima ovog švedskog brenda, a sarađivala je i sa Marinom Rinaldi i pojavila se na stranicama časopisa „Glamour“.

8

8. Koko Roša – poznata po zagovaranju neretuširanja fotografija, Koko je javno izrazila svoje nezadovoljstvo prema magazinu „Grazia“ koji je obradio njenu fotografiju prošle godine. Ova Kanađanka aktivno radi i na poboljšanju uslova rada za maloletne modele.

9

9. Vitni Tompson – pobednica desetog ciklusa američkog šoua „America’s Next Top Model“ ambasadorka je Nacionalne asocijacije za poremećaje u ishrani, a bila je i zvezda kampanje za kozmetički brend „CoevrGirl“, rame uz rame sa slavnom pevačicom Rijanom.

10

10. Markita Pring – zajedno sa Tarom Lin učestvovala je svojevremeno u „izdanju sa oblinama“ italijanskog „Voguea“. Krasila je i stranice časopisa „V“ i radila za brendove „Jean Paul Gaultier“ i „Gucci“.

11

11. Ešli Grejem – godine 2009. pojavila se na stranicama oktobarskog broja časopisa „Glamour“, u editorijalu pod naslovom „Ova tela lepa su u svakoj veličini“, zajedno sa drugim modelima građe slične njenoj.

Znamo da atributi nijednog od ovih modela ne mogu da se nazovu „oblinama“ jer, ako se model kojem pristaje odeća konfekcijskog broja 40 naziva „plus size“ modelom, kako bismo onda opisali prosečnu ženu? Supervelika? Ne zaboravimo da je „plus size“ termin nastao u modnoj industiji skovan za potrebe upoređivanja dva modela – ne za poređenje modela sa „običnim“ ženama.

Autor: Life Content
Izvor: mamamia.com.au

Tagovi: