3 stvari koje treba da uradite pre doručka

by | februar 10, 2014

Ako vam se čini da „stojite u mestu“ i ne vidite nikakve znake napretka u vašoj dijeti, imamo nekoliko saveta za vas uz koje ćete lakše stići do željenih rezultata.

jutarnja joga

Ne pričamo o nemogućim ciljevima. Kreirajte svoj mali jutarnji ritual, tako što ćete usvojiti tri navike koje će vam pomoći da se osećate i izgledate bolje.

1. Popijte čašu vode i šolju zelenog čaja

Započnite dan sa većom čašom vode kako biste pokrenuli metabolizam. Pola litra vode će ubrzati vaš metabolizam za čak 30 odsto u narednih sat vremena. Nakon toga, popijte šolju zelenog čaja. On dokazano utiče na smanjenje telesne težine, ubrzavanje metabolizma, redukciju nivoa holesterola, a dobar je i u borbi protiv starenja jer oslabađa antioksidanse u vašem organizmu. Nema potrebe da pijete kafu kako biste se razbudili. Zeleni čaj sadrži dovoljnu količinu kofeina.

2. Radite jogu 30 minuta

Joga je jednostavan i efikasan način da pokrenete mišiće i tonirate svoje telo. Ako ubrzate metabolizam na početku dana, uradili ste pola posla, a joga je savršena za to. Vaše telo će imati trostruku korist od joge. Prvo, pokrenuće vaš metabolizam. Drugo, pomoću nje tonirate mišiće i time delujete mršavije. Treće, joga pomaže pri oslobađanju stresa i anksioznosti, koji su povezani sa povećanjem telesne mase. Joga će vas mentalno i fizički pripremiti za nastupajući dan.

3. Isplanirajte dnevni meni i doručkujte

Isplanirajte šta ćete jesti u toku dana. Tako ćete se lakše pridržavati zacrtanog cilja i teže ćete pasti u iskušenje da prekršite dijetu. Vreme pre doručka je savršeno da smislite šta ćete ručati i večerati. Možete dodati i po koji slatkiš – čisto da vam se nađe.

Kao što vidite, prilično je jednostavno. Šolja vode, šolja čaja, joga i plan dnevne ishrane. Sve to uradite pre doručka i dan može spokojno da počne.

Autor: Life Content

Tagovi: